'TSK'nin mayası sağlamdır'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ''Sevgili halkımız şundan emin olmalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin mayası sağlamdır. Türk Ordusu, Türk Milletinin bizatihi kendisidir, aynı hassasiyetlere ve değerlere sahiptir. Bize bu gücü veren aziz milletimize Zafer Haftası'nda bir kez daha seslenmek istiyorum. Bağrınızdan çıkan biz evlatlarınıza inanın ve güvenin'' dedi.

Yayınlanma: 30.08.2011 - 08:42
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bayram mesajı, Genelkurmay internet sitesinde yayınlandı. ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları'' şeklinde başlayan mesajda Orgeneral Özel, bugün, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kahraman Türk ordusunun, halkla birlikte, vatana ve bağımsızlığa yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı Büyük Zafer'in 89'uncu yıl dönümünü ve sevgi, saygı, hoşgörü ve vefa duygularının ön plana çıktığı, dargınlık ve kırgınlıkların yerini dostluk ve güven duygularının aldığı çok özel günlerden birisi olan Ramazan Bayramını birlikte kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

26 Ağustos 1922'de başlayan ve tarihin en çetin mücadelelerinden birisi olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazanılan Büyük Zaferin, milletin bağımsızlığına ve özgürlüğüne tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Orgeneral Özel, Türk Milletinin, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığı onurlu direniş ve bunun zirvesi olan Büyük Taarruz ile sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan ederek anıtlaştırdığını ifade etti.

Kahramanlara karşı en büyük sorumluluk

Orgeneral Necdet Özel, mesajında şunları kaydetti: ''Bizlere bu eşsiz zaferi armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan bu büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun temel değerlerini, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olmasının en önemli koşuludur. Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin erinden en yüksek rütbeli general/amiraline kadar her ferdi, ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü ve güvenliği için kendisine verilen her türlü görevi dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla ifa etmektedir. Bütünlüğümüzün önündeki en büyük tehdit olan bölücü terör örgütüne ve yandaşlarına karşı her türlü mücadele aralıksız sürdürülmektedir. Sayısız kahramanlar ve kahramanlıklarla dolu bu mücadele sayesindedir ki bölücü terör örgütü bugüne kadar hedefine ulaşamamıştır. Yarın da asla ulaşamayacaktır. Terörle mücadelede elde edilen başarıda hiç şüphesiz ki moral değerlerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin çağdaş değerlerle yoğrulmuş güçlü yapısının da önemi büyüktür. Bilim ve teknolojinin her türlü imkanından faydalanarak oluşturulan modern silah sistemleri, Türk Silahlı Kuvvetlerini çağdaş ordular seviyesine çıkarmış, son dönemde bölücü terör örgütüne karşı gece, gündüz ve her şartta faaliyet icra edebilme imkanını kazandırmıştır. Yüce Milletimizin büyük fedakarlıklarla bize kazandırdığı bu kabiliyet için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.''
 

'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mayası sağlamdır'

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dünyanın farklı bölgelerinde icra ettiği başarılı barışı destekleme harekatı ile tüm dünyanın takdir ve saygısını kazandığını, birçok özelliğiyle dünyanın en itibarlı ordularının başında geldiğini anlatan Orgeneral Özel, şöyle devam etti: ''Son dönemde, terörle mücadelede yaşanan birkaç acı münferit olay karşısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü sorgulamak isteyenler, onun üstün niteliklerini gölgeleyemez, moral ve disiplin değerlerini aşındıramaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de bir bütün olarak dimdik görevinin başında ve Yüce Milletimizin hizmetindedir. Sevgili halkımız şundan emin olmalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin mayası sağlamdır. Türk Ordusu, Türk Milletinin bizatihi kendisidir, aynı hassasiyetlere ve değerlere sahiptir. Bize bu gücü veren aziz milletimize zafer haftasında bir kez daha seslenmek istiyorum. Bağrınızdan çıkan biz evlatlarınıza inanın ve güvenin. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar, Yüce Türk Milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarının, emeklilerinin ve aile fertlerinin Zafer ve Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler