TŞOF'tan sürücülere uyarı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacakları trafik konusunda uyardı.

Yayınlanma: 24.08.2011 - 10:05
Abone Ol google-news

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada 9 günlük Şeker Bayramı tatilinde araç trafiğinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğunlaşacağını belirtti. Geçen sene bayram tatilinde meydana gelen 250'yi aşkın kazada 160 kişinin hayatını kaybettiğini ve 870 kişinin yaralandığını hatırlatan Apaydın, "Yola yorgun ve uykusuz çıkmayın. Aşırı sürat ve sollama yapmayın, trafik kurallarına mutlaka uyarak yorulunca mola verin. Yol yapım ve onarım çalışmalarına, mıcırlı yollara dikkat edin" dedi.
Taşımacılığın yüzde 95'inin karayolu ile yapıldığını ve bayram nedeniyle 8 milyonu aşkın kişinin toplu taşıma araçları ve özel araçlarla tatile çıktığına işaret eden Apaydın, şu ifadeleri kullandı:

"Bayram nedeniyle trafikte yoğunluk yüzde 400-500 oranına artıyor. 9 günlük yolcu taşıma limiti 2 milyonken, şu an itibariyle bu sayı 8 milyonu aştı. Yolcuların taleplerine cevap verebilmek için otobüs firmaları ek seferler düzenliyor. Sürücülerimiz trafik kurallarına mutlaka uymalı, aşırı hız yapmamalı ve en önemlisi yorulunca mola vermelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler