TÜBİTAK: Uzman yok

Hayvanat bahçesi müdürünün göreve getirildiği TÜBİTAK’ta dijital delilleri incelemek için uygun ve ehliyetli personel bulunamadı.

Yayınlanma: 08.03.2015 - 21:05
Abone Ol google-news

Cemaat operasyonunda tutuklandıktan sonra sahte diplomalı olduğu ortaya çıkan eski Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün kardeşinin damadı ile Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü’nün atandığı TÜBİTAK’ta ‘dijital delilleri’ inceleyecek personel olmadığı ortaya çıktı.

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazı TÜBİTAK’ın işlevsiz hale getirildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında soruşturmaya konu harddisklerin incelenerek rapor hazırlanması istendi.

TÜBİTAK’tan gelen yanıt ise ise kurumun acziyetini ortaya koydu. Yazıda aynen “Kurumumuz dijital adli analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son 6 ay içerisinde yaşanan yoğun değişim sebebi ile söz konusu talebinize uygun ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz” denildi.

 

İki yıl boyunca 423 bin TL aldı

TÜBİTAK’ın önemli birimlerinden olan ULAKBİM’e geçen aylarda Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar, müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Sancar’ın özgeçmişindeki “çalışma hayatı” bölümünde Deniz Feneri Dergisi’nin de aralarında olduğu çeşitli İslamcı dergilerin editörlüğü, reklam ajansı kurucu ortaklığı ve hayvanat bahçesi müdürlüğü gibi işler yer alması dikkat çekmişti.

Gülen cemaatine yönelik yasadışı dinleme soruşturmasında “resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık” suçundan tutuklanan eski Bakan Nihat Ergün’ün kardeşinin damadı Hasan Başaran’ın ise TÜBİTAK’ta çalıştığı 2 yıl boyunca 423 bin TL aldığı kaydedilmişti. Eski Bakan Ergün de Başaran’ın TÜBİTAK’a girmesine yardım ettiği iddialarına, “En ufak katkım yok” diye yanıt vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler