TUİD'in Yeni Yönetiminden, "Uzlaşma" Mesajı

Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneğinin (TUİD) genel kurulunda, ESAN ECZACIBAŞI Ukrayna Temcilsici Cem Murat Aytaç, genel başkanlığa seçildi. Cem Murat Aytaç, öncelikli hedeflerinin, Ukrayna Türk toplumundaki bölünmelerin üstesinden gelmek olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 07.08.2011 - 20:08
Abone Ol google-news

Son aylarda gerilimlerin ve istifaların yaşandığı Türk Ukrayna İşadamları Derneğinde geride bıraktığımız hafta düzenlenen olağanüstü genel kurulda, Eczacıbaşı Esan'ın Ukrayna Temsilcisi Cem Murat Aytaç, katılımcıların tamamının oyunu alarak, TUİD'in yeni genel başkanı oldu.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği İkinci Katibi Berk Ece'nin katılarak Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç'in destek mesajını ilettiği genel kurulda Avrasya Haber Portalına açıklamada bulunan Cem Murat Aytaç,  Ukrayna Türk toplumunda son aylarda meydana gelen ayrılıklardan üzüntü duyduklarını, fakat son genel kurulda hazırlanan listede, bir önceki kurulda karşı grupta yer almış firmaların da katıldığını, bunun da tarafların uzlaşmaları açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Bu yönetim kurulunun geçici bir yönetim kurulu olduğunun altını çizen Aytaç, 3 Aralık tarihinde yeni bir genel kurul düzenleneceğini ve burada, TUİD'i önümüzdeki iki yıl yönetecek yönetimin belirleneceğini belirtti. Aralık ayına kadar yönetimde kalacak olan yönetim kurulunun öncelikli olarak yeni tüzük hazırlanması konusu üzerine odaklanacağını kaydeden Aytaç, son aylarda yaşanan sorunların önemli ölçüde, eski tüzüğün zamanında yenilenmemesinden kaynaklandığını vurguladı. TUİD'den istifa etmiş olan eski üyelerin geri dönmesi ve yeni üye kazanımının da bir diğer öncelik olduğunu belirten Aytaç, "bu süreçte, uzlaşmanın olması için, bir önceki genel kurulda başkanlığa seçildiği halde bu görevinden istifa eden ve bizlerin biraraya gelmesi için emek sarfeden Necmi Doğan başta olmak üzere, bu konuda özveride bulunan herkese teşekkür ediyorum. Biz, karşı tarafa elimizi uzatıyoruz. Fakat, karşı tarafın da bizim iyi niyetimizi görmesini ve uzattığımız eli tutmasını bekliyoruz. Ukrayna Türk toplumunun çıkarları da, böyle bir uzlaşmayı, dayanışmayı gerektiriyor ", diye konuştu.

TUİDin yeni yönetim kurulu, şu isimlerden oluşuyor:


CEM MURAT AYTAÇ - ECZACIBAŞI ESAN
AHMET KADIOĞLU - VİKO
ALİ ALİYEV - A&A DANIŞMANLIK
ALİ KUNT - ADOPEN
AZİZ ŞİMŞEK - NOVATEK
BİROL YILDIZ - ONUR İNŞAAT
BURAK PEHLİVAN - POLİTEK IMPEX
EKREM CENGİZ - JASMİN PARFÜM
ENGİN ALBAYRAK - GLOBAL
EROL BİRGİN - 4 YOU DESİGN
GÜNGÖR BİNGÖL - 2 D YAPI
HARUN ŞİRİN - UDEC LEASİNG
KENAN ÇANAKLI - VENTTEK.UKRAINA
MURAT DERELİ - INCI HOLDING
MUSTAFA CEM DEMİRCİ - NOBEL İLAÇ
OKAN TANRIKULU - YALÇIN ORMAN ÜR.
ÖZGÜR TONGUÇ ÇUHALI - KÜÇÜKÇALIK TEKSTİL
SEDAT BULUT - ROKSAN
SELÇUK DABANLI - COLİNS
STANİSLAV DONTSOV - AKADEMİ INVEST

DENETİM KURULU
ALİ GİDER - DOM İNVESTMENT
NECDET ÇAKAN - HOME-TEX
VYECHASLAV DİNKOV - DALGAKIRAN
MUSTAFA TANYERİ - KÖPRÜ

DİSİPLİN KURULU
HAKAN YÜCEL - DEC
OĞUZHAN GÜLER - IMC PRODUCTİON
SONER AYDIN - İSTANBUL ET DÜNYASI

SİCİL KURULU
ALAATTİN GÜVEN MEMİŞ - FUOMLİFE
YEKDAL KIRMIZIÇİÇEK - SHE-YE
KEMAL MANDIRACI - NOVİY HOTTABYCH


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler