Tunceli'de kadın cinayeti kınandı

Tunceli'de, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 3 kadın, kadın cinayetlerini protesto etmek için kendilerini ara refüje zincirleyerek basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 14:58
Abone Ol google-news

Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde, ara refüje kendilerini zincirleyen kadınlar, ''Kadın Cinayetlerine Son'' yazılı pankart açarak yolu trafiğe kapattı.

Üzerlerinde, öldürülen kadınların isimlerinin yazıldığı kıyafetler bulunan kadınlardan Hüsniye Mavi, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, günlerdir gazete sayfalarında öldürülen kadınlarla ilgili haberlerin yer aldığını söyledi.

Kadınların, eşi, sevgilisi yada nişanlısı olan bir erkek tarafından öldürüldüğünü ifade eden Mavi, ''Kadına yönelik erkek şiddetinin boyutları her geçen gün artıyor. Bu bir tesadüf değil. Kadını ikinci cins olarak gören, sadece çocuk doğuran ve sadece bir nesne olarak kutlayan AKP iktidarı döneminde kadın cinayetleri yüzde 400 oranında artmıştır. Daha dün İstanbul'da Serpil Kamay boşandığı eşi tarafından katledildi. Antalya'da Fatma Tohumcu bıçaklanarak öldürüldü ve Dersim'de önceki gün Dilber Erkemen isimli bir kadın darp edilerek öldürüldü ve yine Dersim'de önceki gün üniversiteli bir kadın bir polis memurunun evinde öldürüldü ve biz kadınlar bir an önce faillerin bulunmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Kadın cinayetlerine karşı önlem alınmasını isteyen göstericiler, basın açıklamasının ardından bir süre de oturma eylemi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler