Turizmcilerden Türkiye'ye çağrı: Gelmeyin

ÜLKENİN turizm cenneti Ege Bölgesi'ndeki turizmciler, Cumhuriyet Bayramı tatilinin hafta sonuyla birleştirilmesinin ardından yeni rezervasyonların yapılmadığını kaydetti. Marmarisli turizmciler, her zamankinin aksine bu kez tatilcilere 'gelmeyin' çağrısı yaparak sandığa giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini istedi.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 15:57
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Bayramı tatilinin hafta sonuyla birleştirilmesinin ardından ülkede "seçim mi, tatil mi?" sorusunu akla getirdi. Ülkenin önde gelen tatil merkezlerinden Bodrum ve Marmaris'teki turizmciler, ilk kez tatilcileri kente davet etmedi. Aksine sandığı hatırlatıp, seçmenlerin tatil yerine oy kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini istedi.

"BU SEFER MARMARİS'E GELMEYİN DİYORUZ"

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Bu sefer 'Marmaris'e gelmeyin' diyoruz. Halkımız bu konuda duyarlı. Seçim zamanı herkes sandığa gideceği için çok ta talep görmedi. Bizler de 'gelmeyin' diyoruz. Biz defalarca sizlere 'Marmaris'e gelin' diye açıklamalar veriyorduk. Şimdi kimse gelmesin ve vatandaşlık görevini yapsın diyoruz. Şu an tatil için bir talep yok. Sadece şehir dışında yaşayan ve burada oy kullanacak kesim mevcut. 1 Kasım seçimlerinden sonra herkese kapımız açıktır. 3 Kasım tarihinden itibaren kış mevsiminde ciddi talep mevcut. 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan nitelikli otellerimiz yüzde 60 doluluk yaşayacak. Tekrar söylüyorum kesinlikle Marmaris'e seçim döneminde gelmeyin" dedi.

TÜRSAB'DAN DE BENZER GÖRÜŞ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, "Marmaris'e şu ana kadar tatil için talep gelmedi. İnsanlar evlerinde otursunlar, oylarını kullanıp vatandaşlık görevini yapsınlar. Bu seçimler bizim için çok önemli. Ülkenin huzuru için önemli. Tek turizm değil, ülkenin yaşamı acısından önemli. Marmaris'e yakın şehirlerden ilçemize tatil için gelip sonra gider oyumu kullanırım diyerek gelmeyi düşünen de yok. Tüm seçmenlere sesleniyorum. Evlerinizde oturun ve oyunuzu kullanın. Marmaris'e bu tatilde gelmeyin" dedi.

BODRUM DA FARKSIZ

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, sürenin insanları tatil fikrine yöneltmesine rağmen, talep olmadığını belirterek, "Sürenin uzun olması, insanların tatil fikrini kamçılıyor. Gördüğümüz kadarıyla Bodrum'da, şu ana kadar tatil rezervasyonu talebi olmadığı için insanlar büyük ihtimalle 1 Kasım'da oylarını kullanmak amacıyla, sandığa gidecekleri bölgelerdeki alanları tercih ediyorlar. Bodrum'da ekstra bir tatil isteği yok" dedi.

TATİL OLARAK DEĞERLENDİRİLMEYECEK GÖRÜŞÜ HAKİM

Bodrum'da faaliyet gösteren Flora Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, Cumhuriyet Bayramı sürecinin tatil olarak görüleceğini sanmadığını belirterek, "Özel bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yani insanların bunu tatil fırsatı olarak değerlendireceklerini düşünmüyorum. Galiba, hükümetin aklında geçen de bu tatilin uzatılmasında, oy kullanma oranının azaltılması anlamındaydı. Bunu bir strateji olarak uygulamış olabilirler ama, yerine geldiğini düşünmüyorum. Özellikle Bodrum'da zaten birçok otel kapanmış durumda. Küçük oteller, bu zamanlarda yavaş yavaş kapanıyor. Bodrum'da şimdi için bir ekstra rezervasyon yok. Bodrum için seçim nedeniyle ekstra bir durum yok. İnsanların bu tatili tatil olarak değerlendireceklerini düşünmüyorum" dedi.

ANTALYALI TURİZMCİLER: SEÇMENİN TERCİHİ SANDIK

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Cumhuriyet Bayramı ile birlikte tatilin 4.5 güne çıkarılmasının, Antalya'da turizm rezervasyonlarda artışa neden olmadığını belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ardından Türkiye sandık başına gideceği için, kısa süreli seyahatlerin hareketlenebileceğini aktaran Osman Ayık şöyle dedi:

"Okulların 30 Ekim Cuma günü ve 2 Kasım Pazartesi günü tatil edilmesi, konaklama tesislerinin doluluk oranlarına bir katkı sağlamayacak. Bayramın ardından insanlar sandık başına gideceği için tatil yerine sandığı tercih etmiş görülüyor. Seyahatlar 1- 2 günlük sürelerle sınırlı kalacaktır. Günübirlik ya da kısa süreli seyahatlerin ağırlık kazanacağı bir haftaya giriyoruz."

'5 GÜNLÜK TATİL PLANLARI YOK'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da, 30 Ekim ve 2 Kasım günü okulların tatil edilmesinin turizme değil, sandığa katkısının olacağını söyledi. 29 Ekim'den 3 Kasım tarihine kadarki süreçte insanların tatil yapmak için otellere gitmek yerine kısa süreli seyahatleri tercih edeceğini kaydeden Kerim Çavuşoğlu şöyle konuştu:"1 Kasım seçimleri Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğu için herkes oyunu kullanmak için ikametgahının bulunduğu adreste bulunmayı tercih etmiş görülüyor. Yerli turistin tercihi, 5 günlük süreyi tatil yaparak değerlendirmek yerine 1- 2 günlük seyahat. Zaten talep de bu yönde. Örneğin benim ailem pazar gününe kadar Bursa'ya gidip gelmeyi planlıyor. Pazar günü de vatandaşlık görevini yerine getirmek amacıyla yine Antalya'da olmayı planlıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler