Turizmcilerin yüzü gülecek

Tam 'küresel kriz Türkiye'yi vurdu' derken, Antalya'dan sevindirici haberler geldi. Kriz nedeniyle Avrupa'dan gelen turist sayısında yılın üç aylık döneminde yaşanan yüzde 30 düşüşün, 1 Nisan'dan itibaren gerilemeye başladığı bildirildi.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 10:42
Abone Ol google-news

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Antalya Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'nden giriş yapan turist sayısı 1-26 Nisan tarihleri arasında 361 bin 889 olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış yaşandığı Antalya'da, yılbaşından bu yana gelen turist sayısı ise 851 bin 520 oldu.

Yetkililer, küresel kriz nedeniyle Avrupa'dan gelen turist sayısında bu yılın üç aylık döneminde yaşanan yüzde 30 düşüşün 1 Nisan'dan itibaren gerilemeye başladığını bildirdi. Geçen yıl 1-26 Nisan tarihlerinde Antalya'ya hava yoluyla 341 bin 952 turist geldiğini kaydeden yetkililer, bu yılın aynı dönemindeki artışın yüzde 6 olduğunu vurguladı. Yetkililer, geçen yıl 1 Ocak-26 Nisan tarihleri arasında Antalya'ya gelen turist sayısının ise 927 bin 269 olduğunu hatırlattı.

 

"Turist sayısı artış gösterecek"

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar yaptığı açıklamada, Paskalya döneminde Antalya'ya gelen turist sayısının artış gösterdiğini söyledi. Bu artışın son dakika rezervasyonlarından kaynaklandığını belirten Acar, artışın mayıs ayında da devam edeceğini bildirdi.

Havaların ısınmasıyla Avrupa'da Antalya'nın daha fazla tercih edildiğini anlatan Acar, şöyle konuştu:
''Ocak-Mart döneminde düşüş yaşanan turist sayısı nisan başından itibaren artışa geçti. Bugün itibariyle nisan ayı artışı yüzde 6 olarak gerçekleşti. Son dakika rezervasyonlar artış sağladı. Havalar ısındıkça Antalya tercih edilen bir bölge. Hizmet kalitesi, güzel otelleri ve misafirperverlikle mayıs ayında da turist sayısındaki artış devam edecek. Dünyanın çok değişik tur operatörlerinin kendi müşterileri arasında yaptıkları anketlerde hizmet kalitesi ve turist memnuniyetinin en fazla gösterildiği oteller Antalya olarak belirlendi."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler