Türk, açılımdan umutsuz

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt açılımında başlangıç noktasından uzaklaşıldığının görüldüğünü söyleyerek, ''Bir tek terörist kalıncaya kadar bu devam edecek. Bir anayasa değişikliği söz konusu değil' diyorsanız neyi savunuyorsunuz?" dedi.

Yayınlanma: 28.09.2009 - 19:27
Abone Ol google-news

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın Ankara Hilton'da verdiği resepsiyonda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürt açılımında başlangıç noktasından uzaklaşıldığının görüldüğünü söyledi. Açılımın milli birlik projesi noktasına geldiğini, tek bir terörist bitine kadar mücadele devam edecek denildiğini, dağdan insinler tasfiye olsunlar peşinde olunduğunu bildiren Türk, böyle bir ortamda mutlu ve umutlu olmak için bir nedenin bulunmadığını öne sürdü. Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede de Başbakana ''cesur olalım, cesur adımlar atalım, kurtlar puslu havayı sever, yerler'' dediğini söyledi. Ahmet Türk, şöyle konuştu:

''Başlangıç noktasından uzaklaşıldığını görüyoruz. Tabii ki böyle bir süreci sulandırılan, gerçek sorunun çözümünü esas alan, Türkü Kürdü uzaklaştıracak bir projeden uzaklaştığınız zaman bu çözüme katkı sunmaz. Bunun görülmesi gerekir. Türkiye, uzun yılların ortaya koyduğu sorunların bugüne sarktığı hassasiyetlerin artık çok büyük boyutlara uzaklaştığı bir dönemi yaşadık. Şimdi bütün bunları düşünerek olabildiğince, olgun, kucaklayıcı, birleştirici bir mantıkla hareket etmemiz gerekirken biz dışarıdaki eleştirilerin etkisinde kalarak o görmek istediğimiz tabloyu görmekten adeta uzaklaşıyoruz. Benim söylemek istediğim bu. Oysa ki doğru ne ise onda ısrarlı olmak lazım. Eğer bir siyasetçi doğruları görüp de birilerinin hassasiyetleri için o doğrulardan vazgeçip farklı bir noktaya gelirse, gerçekten de çok yanlış olur diye düşünüyorum. Yani doğru inandığı gibi. Bir çözüm sürecidir. Bir uzlaşma, bir diyalog sürecidir. Bunu uzlaşıyla, diyalogla çözelim dedikten sonra, bundan uzaklaştığı zaman bunun sürece katkısı olmaz. Tam tersine sürecin daha da hassaslaşmasına neden olur diye düşünüyorum. Bir tek terörist kalıncaya kadar bu devam edecek. Bir anayasa değişikliği söz konusu değil. Af söz konusu değil. Ana dille eğitim söz konusu değil. Yani şimdi bütün bunlar gündemden çıkarsa o zaman neyi savunuyoruz veya neyi gündeme getiriyoruz. Yani milli birlik demiyorum bir mutabakat oluşturmaya çalışıyor diğer kesimlerle.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler