Türk mutfağı İngiliz basınında

Ünlü İngiliz Şef Parle, Telegraph'da yayınlanan makalesinde ,Türk mutfağının kebaptan ibaret olmadığına dikkat çekerek midye dolmadan ev yapımı yoğurda , baharatlardan kabuklu yemişe çeşitli farklı lezzetleri tanıttı.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 07:51
Abone Ol google-news

Ünlü İngiliz Şef Stevie Parle, Türk mutfağının lezzetleri arasında midye dolmasını, limandaki kayıklarda kızarmış taze uskumru balıklı sandaviçi ve ev yapımı yoğurdu göstererek, "Taze otlar, kabuklu yemiş ve baharatın bir zenginliği var ancak benim favorim kırmızı pul biber" yorumunu yaptı.

Stevie Parle, ününe rağmen Türk mutfağının tamamının ızgara et ve kebaptan oluşmadığını söyleyerek, İstanbul'daki yiyeceklerin mükemmel, çeşitli ve lezzetli olduğunu vurguladı.

Özellikle İstanbul'da, midye dolması, limandaki kayıklarda kızarmış taze uskumru balıklı sandaviç, deniz rezenesi ve yeşil otlardan oluşan mezeler, kızarmış patlıcan, nar ekşisi ve çiçek suyuyla ve balla lezzetlendirilmiş inanılmaz tatlıların olduğunu belirtti.

Parle, "Orhan Pamuk'un romanlarından Osmanlılar hakkında okuyorum ve Türk mutfağındaki son dönemde yaşanan rönesansı göz önüne alarak daha fazla öğrenmek istiyorum. Cheflerimin bazılarını yiyeceklerin çok ünlü olduğu İstanbul'a göndermeye karar verdim" dedi.

"Taze otlar, kabuklu yemiş ve baharatın bir zenginliği var ancak benim favorim kırmızı pul biber" yorumunu yapan Parle, Türkiye'de ev yapımı yoğurdun çok popüler olduğunu belirterek, yoğurdun kahvaltıda meyve ya da balla ya da yemeğin içinde yendiğini ifade ederek, kuzu köfteli yoğurt çorbasına dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon