Türk şirketi Iğdır'daki 4 sahada petrol arayacak

Madencilik alanındaki yatırımlarıyla bilinen Yıldızlar SSS Holding Iğdır'daki 4 sahada petrol aramak için hazırlıklara başladı.

Yayınlanma: 19.01.2012 - 09:39
Abone Ol google-news

Yıldızlar SSS Holding yetkilileri, Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden (PİGM) Iğdır merkeze bağlı Oba Köy yakınlarındaki 4 saha için geçen yıl ruhsat aldıklarını belirterek, söz konusu sahalarda sondaj çalışmalarına başlamak için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Hazırlıklık kapsamında Iğdır'da şantiye kurmaya başladıklarını ve sondajı yapacak makineleri İtalya'dan satın aldıklarını bildiren şirket yetkilileri, ilk sondaja haziran ayı içinde başlamayı planladıklarını aktardı.

Birinci sahada petrol olup olmadığının sondajın başlamasından 2,5 ay sonra belli olacağını dile getiren Yıldızlar SSS Holding yetkilileri, şu bilgileri verdi: ''Madencilik alanındaki faaliyetleriyle tanınan firmamız petrol konusunda da oldukça iddialı. 4 yıllığına aldığımız bu ruhsatlarla ilgili tüm sondaj çalışmalarının masraflarını şirketimiz karşılayacak. Sondajdan olumlu sonuç alınırsa devlet de bu işten belli bir oranda hak alacak. Rezervle ilgili şuan için bir bilgiye sahip değiliz. Söz konusu sahalarda hidrokarbon olduğu konusunda umudumuz var. Bu gaz da olabilir, petrol da olabilir ya da hiç biri de olmayabilir. Birinci kuyudan elde edilecek sonuçlar diğer alanlar için de bize bilgi verecek.''
 

Yıldızlar SSS Holding

Sebahattin Yıldız tarafından 1972 yılında inşaat ve madencilik alanında faaliyet göstermek için kurulan şirket, bugün seramik, madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet göstererek, kendi bünyesindeki madenleri çıkarıp zenginleştiren sanayi tesislerine sahip bulunuyor.
Grup şirketlerinden Söğütsen Seramik yer ve duvar karoları üreterek madenleri ülke ekonomisine en yüksek katma değerle kazandırırken, 2004'deki özelleştirme kapsamında Holding bünyesine katılan Eti Gümüş AŞ faaliyetlerine üretimini artırarak devam ediyor.
Orta Termik Santrali, Ergani Bakır Konsantre Tesisinin yenilenmesi, Kurşunlu Seramik Granit Fabrikası, Gümüşhane Çinko-Kurşun Tesisleri Yıldızlar SSS Holding'in diğer yarımları olarak öne çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon