TÜRKBESD: Vergi kalksın

ÖTV indirimiyle yüzde 10 büyürken vergilerin devreye girmesi ile yüzde 14 daralan beyaz eşya sektörü, “önümüzü açın, vergiyi tamamen kaldırın” mesajı verdi.

Yayınlanma: 18.01.2018 - 22:01
Abone Ol google-news

Hükümetin vergi teşvikleri kapsamında açıkladığı KDV ve ÖTV indirimi ile birlikte yüzde 10.7 büyüyerek, uçurumdan dönen beyaz eşya sektörü, büyümeyi sürdürmek için ÖTV’nin kaldırılmasını talep etti.

ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından iç piyasada keskin bir düşüş yaşandığını anlatan Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Ergün Güler, “Teşviklerle birlikte aylık 620 bin adetlik satış seviyesine geldik. Bizim dernek olarak yaptığımız hesaba göre ÖTV teşviğinin bütçeye bir yükü bulunmuyor. Teşvik çıkmasaydı 400 bin adet beyaz eşya satılacaktı. Teşvikle birlikte devlete gelen KDV kaybedilen ÖTV’den çok daha fazla oldu. Bunun yanında şirketler daha fazla iş yaptığı için kurumlar vergisinde de artış yaşandı. ÖTV sonrasında ise 2017’nin son 3 ayında beklentimizin üstünde yüzde 14 küçülme yaşandı” diye konuştu.

Teşvik büyütür

Sektörün 2017’i değerlendirerek 2018 öngörülerini paylaşan Ergün Güler, 2017’yi 25.7 milyon adetlik satışla kapattıklarını kaydetti. Güler, 2018’de büyümeleri ihracatta yüzde 6.4, beyaz eşya pazarında yüzde 5.5 olarak tahmin ettiklerini söyledi. İhracat ve iç pazar ortalamasının yüzde 6.1’e işaret ettiğini söyleyen Güler, teşviklerin olmaması durumunda yüzde 2-3 aralığında bir büyüme beklediklerini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler