"Türkiye, Hollanda'dan daha kötü değil"

Stuttgart'ın Bosna Hersekli yıldızı Vedad İbişeviç, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde D Grubu'nda mücadele eden Türkiye'nin ortaya koyduğu performansın ve içinde bulunduğu durumun futbolseverler üzerinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 09:46
Abone Ol google-news

İbişeviç yaptığı açıklamada, Türkiye'nin grubun favorisi olarak gösterilen Hollanda'da daha kötü bir takım olmadığını belirterek, "Türkiye, grup liderliği için Hollanda ile mücadele etmesi gerekirken, Macaristan ve Romanya ile problem yaşadılar" dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve ekibinin, Brezilya'daki turnuvaya katılma şanslarının halen devam ettiğini hatırlatan Boşnak futbolcu, bunun zor olacağını ancak Türkiye'nin kalitesinin buna yeteceğini söyledi.

İbişeviç, "Türkiye'nin kalitesiyle grup ikinciliğini elde edeceğine ve Brezilya'ya gideceğine inanıyorum. Brezilya, tıpkı Bosna Hersek gibi Türkiye'nin de hak ettiği yer" ifadelerini kullandı.


"Galatasaray ve Fenerbahçe büyük iş başardı"

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki mücadelelerini yakından takip ettiğini kaydeden İbişeviç, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Galatasaray'ın ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan Fenerbahçe'nin büyük iş başardığını dile getirdi.
"Her ikisi de harikaydı. Galatasaray, Real Madrid'e karşı müthiş bir oyun ortaya koydu. Eğer ilk maçta avantajlı bir skor elde etselerdi, rövanşta Madrid ekibini eleyebilirlerdi. Bana göre, Fatih Terim ve ekibi için iyi bir sezon oldu" diye konuşan Boşnak futbolcu, "Aynı şekilde Fenerbahçe de Avrupa Ligi'nde harika bir oyun sergiledi. Eğer Lizbon'da ellerine geçirdikleri fırsatları iyi kullansalardı, maçın seyri farklı olurdu. Ancak futbolda her şey mümkün. Neticesinde Portekiz ekibi finale yükseldi" ifadelerini kullandı.
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde şampiyonluğu göğüsleyen Bayern Münih ile 1 Haziran'da Almanya Kupası finalinde karşılaşacaklarını hatırlatan İbişeviç, bu maça dair umutsuz konuştu. "Gezegenin en iyi ekibini yeneceğimizi beklemek biraz zor. Ancak tüm maç boyunca mücadele ettiğimiz takdirde, kazanmamız imkansız değil" diyen İbişeviç, Almanya Kupası'nda finale kalarak Avrupa Ligi'ne katılma hakkını daha önce elde ettiklerini ancak yine de sahaya beyaz bayrakla çıkmayacaklarını ve son dakikaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak iki Alman ekibinin şanslarını değerlendiren İbişeviç, "Bayern'in Almanya Ligi'ni domine etmesi, geniş bir yedek kulübeye sahip olmasında kaynaklanıyor. Ancak Borussia Dortmund 90 dakikalık süre içerisinde her takımı yenebilecek güçte. Ben, 2 takımın şanslarını eşit görüyorum. Dürüst olmam gerekirse, benim kalbim Robet Lewandowski ve takım arkadaşlarıyla olacak" dedi.


Dünya Kupası'na katılmaktan umutlu

Bosna Hersek Milli Takımı'nın vazgeçilmezlerinden biri olan İbişeviç, milli takım olarak 2014'de Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılacakları görüşünde.
"Letonya ile Riga'da oynayacağımız maç, bizim açımızdan çok önemli bir maç olacak. Eğer, bu deplasmandan 3 puanla dönersek, Brezilya'ya gitme adına büyük bir adım atmış olacağız" diyen İbişeviç, "Bosna Hersek'in yanı sıra, komşularımıza da bu yolda başarı diliyorum. Hırvatistan ve Karadağ'ın da Bosna Hersekle birlikte Brezilya'da yer almasını istiyorum" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler