Türkiye kara teslim

Türkiye'yi, günlerdir etkisi altına alan soğuk hava, bugün de günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Fırtına sebebiyle, deniz ulaşımında aksamalar meydana gelirken, yetkililer sürücüleri dikkat araç kullanmaları konusunda uyardı.

Yayınlanma: 22.01.2010 - 06:48
Abone Ol google-news

Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te gece başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde ve ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezindeki yollarda ve köprülerde belediye ekipleri tarafından tuzlama çalışmaları yapılıyor.

Kent merkezini Bursa, Ankara, Kütahya ve Afyonkarahisar'a bağlayan kara yollarında trafik ekipleri, sürücüleri yavaş gitmeleri ve araçlarında zincir, halat, takoz bulundurmaları konusunda uyarıyor.

İl Özel İdaresi'nin köy yollarında önlem alındığı bildirildi. İl Özel İdare'nin kar mücadele ekipleri, Bozdağ mevkisinde, Mihalıççık, Sivrihisar ve Günyüzü ilçelerinde çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor.

Kar yağışının şiddetini artırmasıyla köy yollarından talep gelmesi durumunda, 9 greyder ve kar bıçaklı kamyon ile rotatif kar püskürtücü makine ve oluşturulan 9 ekip hazır durumda bekletiliyor.

Kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının kent merkezinde 5 santimetreye, yüksek kesimlerde de 10 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

 

Kütahya ve Bilecik

Kütahya'da gece başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kara yollarında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Ekipler, araçlarında zincir, halat ve takoz olmayan sürücülere 62'şer lira para cezası uygulanacağına ilişkin uyarılarda da bulunuyor.

Çavdarhisar-Kütahya kara yolunun 35. kilometresinde bulunan Kireç mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldiği belirtildi.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının Kütahya kent merkezinde 10 santimetreye, kentin yüksek kesimlerinde 20 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Bilecik'te de sabaha karşı etkisin artıran kar yağışı nedeniyle trafik polisleri sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarıyor.

 

Edirne

Edirne'nin Keşan ilçesinde, etkili olan tipi nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'nda yurda giriş yapan bir tırın devrilmesi üzerine Keşan-İpsala Karayolu'nda ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 50 metreye düşen görüş mesafesi, trafikte seyreden sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Kar yağışı dolayısıyla yollarda yer yer buzlanma olması nedeniyle İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Cevat Akkaya yönetimindeki 34 DB 5763 plakalı tır, Beyendik beldesi yakınlarında devrildi.

Devrilen tır nedeniyle Keşan-İpsala Karayolu'nda ulaşım tek şeritten veriliyor. Ulaşımı aksatan tırın yoldan kaldırılması için Karayolları ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Keşan ilçesinde kar yağışının yarın da devam edeceğini kaydettiler.

 

Bolu

D-100 Kara yolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri güzergahta tuzlama ve küreme çalışmasını sürdürüyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri güzergahta etkili olan kar yağışı ve zaman zaman oluşan sise karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise gün boyunca kar yağışının devam edeceğini, akşam saatlerinde buzlanma ve don olayının yaşanabileceğini, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan kar yağışı Bolu kent merkezinde de etkili olmaya başladı.
 

Muğla

Muğla'nın Fethiye ve Yatağan ilçelerinde şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.
Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede 7 saat içerisinde bir metrekareye 30 kilogram yağış düştü. Ölüdeniz beldesinde, fırtına nedeniyle yaklaşık 3 metreyi bulan dalgalar Belceğiz Plajı'nı sular altında bıraktı.

Zaman zaman sağanağa dönüşen yağış sonrasında Karaçulha beldesindeki Mut deresi taştı. Taşkın nedeniyle bazı iş yerlerinde su baskını yaşanırken, belediye ekipleri iş makineleriyle set çekerek taşkınları önledi.

Bu arada, Fethiye'nin Seki beldesinde ise kar etkili oldu. Dirmil ve Karabel mevkileri arasındaki kara yolu karla kaplanırken, ekipler yol temizleme çalışması yaptı.
Yatağan ilçesinde ise dün gece başlayan ve zaman zaman şiddetini artıran yağmur nedeniyle Yatağın Termik Santralinin çevresindeki bazı tarım arazileri sular altında kaldı. Yöre sakinleri, yetkililerin ikazlarına rağmen, hayvanları bulunduğu gerekçesiyle evlerini terk etmek istemedi. Bölgeye gelen Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ekiplere sular çekilinceye kadar ovadaki insanların bölgeden uzaklaştırılması talimatını verdi.


 

Bodrum'da şiddetli yağış

Bodrum'da gece başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Şiddetli yağış nedeniyle Turgutreis beldesinin Kadı Kalesi, Akyarlar ve Bahçelievler mevkisindeki yaklaşık 50 ev ve iş yerini su bastı. Yurttaşlar ev ve iş yerlerindeki suları Turgutreis Belediyesi itfaiye ekipleri yardımıyla tahliye ediyor.

Bu arada, Bahçelievler mevkisindeki derenin şiddetli yağış nedeniyle taşması sonucu sokaklar ve narenciye bahçeleri sular altında kaldı. Bazı yurttaşlar itfaiye ekiplerinin yardımıyla evden çıkartılırken, bazıları ise evlerini ikinci katına çıkarak beklemeye başladı.

 

Metrekareye 35 kilogram yağış düştü

Bodrum Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde son 10 saatte metrekareye yaklaşık 35 kilogram yağış düştü.

Rüzgarın hızının saatte yaklaşık 50 kilometreyi bulduğu ilçede, kuvvetli rüzgar nedeniyle sahildeki restoranların balkonlarının su bastı ve rögar kapaklarının taştığı ilçede trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

 

Mumcular Barajı

DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, şiddetli yağış nedeniyle Mumcular Barajı'nın doluluk oranının sabah saatlerinde yüzde 65'e ulaştığını, saat 13.00 itibarı ile bu oranın yüzde 88'e çıktığını söyledi.

İndap, ''Barajda taşma riski oluştuğu için tedbir amacıyla baraj kapaklarını açtık. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre yağış sabah saatlerine kadar devam edecek. Arkadaşlarımız barajlardaki doluluk oranlarını takip edecek ve buna göre hareket edecekler. Bu uygulamayı bölgedeki diğer barajlarda da yapıyoruz'' dedi.

Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ise şiddetli yağış ve baraj kapaklarının açılması sonucu Mumcular Karaova'da tarım arazileri'nin sular altında kaldığını söyledi. Şiddetli yağış nedeniyle bazı yolların zarar gördüğünü belirten Aydın, ''Ekiplerimiz yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Beldemizdeki evlerde herhangi bir su baskını yaşanmadı'' diye konuştu.


Çanakkale Boğazı kapatıldı

Çanakkale Boğazı, görüş mesafesinin düşmesi dolayısıyla tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kuvvetli fırtına ve etkili kar yağışı nedeniyle boğazda görüş mesafesi 1 milin altına düştü. Bu nedenle, Çanakkale Boğazı güney kuzey yönünde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

VTS yetkilileri, görüş mesafesinin yarım milin altına düşmesi halinde boğazın çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılacağını bildirdi.


Gökçeada seferleri iptal

Fırtına nedeniyle Gökçeada'dan saat 07.15 ve Kabatepe'den saat 10.00'da yapılması planlanan karşılıklı feribot seferleri iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri, rüzgarın hızını arttıracağını ve ilerleyen saatlerde saatteki hızın 70-90 kilometreyi bulmasının beklendiğini kaydetti. Açıklamada, kar yağışı ve kuvvetli fırtınanın yarın da sürmesinin beklendiği belirtildi.

 

Bozcaada seferleri de iptal edildi

Fırtına dolayısıyla Bozcaada'dan saat 12.00 ve Geyikli'den saat 14.00'te yapılması planlanan karşılıklı araba vapuru seferleri iptal edildi.


Diyarbakır'da yoğun sis

Diyarbakır'daki yoğun sis nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'na inemeyen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak Malatya'ya yönlendirildi.

THY yetkilileri, öğle saatlerine doğru sisin dağılacağını ve uçuşların normale döneceğini bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler