'Türkiye ve hukuka yazık ettiler'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bağımsız milletvekili adaylarının itirazlarını kabul etmesine ilişkin, hukuk ve devletin şiddete teslim olduğunu öne sürerek, ''Türkiye ve hukuka yazık ettiler'' dedi.

Yayınlanma: 23.04.2011 - 11:52
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet  Şandır, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mehmet Şandır, bir gazetecinin, ''YSK'nın bağımsız adaylarla ilgili aldığı son kararı nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Türkiye'nin çivisini çıkarttılar. Hukuk ve devlet şiddete teslim olmuştur. Üç buçuk çapulcuya Türkiye'yi teslim ettiler. Türkiye ve hukuka yazık ettiler. Biz, hiç kimsenin siyaset yapma özgürlüğünü elinden alınmasını tasvip etmiyoruz ama hukukun uygulanmasında şiddetin ve sokağın hükmü geçmiştir. Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Buna sebep olanlar ve bunu tasvip edenleri tarih af etmeyecektir.''

12 Haziran seçimlerine de değinen Şandır, şunları söyledi:

''Milletimizin sağ duyusuna inanıyorum. Türkiye'yi bu noktaya getiren bu siyaseti, Türk toplumunu ayrıştıran bu politikaları ve bu kadroları Türk milleti Türkiye'nin yönetiminden uzaklaştıracaktır, uzaklaştırmalıdır. Çünkü, Türkiye hızla bir iç savaşa sürüklenmektedir. Türkiye'nin yaşadığı bu manzara komşu ülkelerde yaşadıklarımızdan farklı değildir. Bu bir isyandır, devlete başkaldırıdır. Bu hukuksuzluğun hakim olduğu bir kaos ortamıdır. Böyle bir ortamda seçime gidilmiş olmasını milletimizin takdirine sunarım.

Milletimiz oylarıyla kendi geleceğine karar verecektir. Kendi geleceğini bu ayrılıkçı siyasi bölücülere, PKK'nın siyasi uzantılarına teslim etmeyeceklerdir. PKK dün dağda Türkiye'ye saldırıyordu, kan akıtıyordu, PKK bugün sokakta, yarın Mecliste olacaktır. Buna milletimizin tedbir almasını istiyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. MHP olarak biz hizmet etmeye hazırız. Milletimizin takdiri, iradesiyle bu ülkeyi lider ülke Türkiye yapmaya hazırız.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler