Twitter'dan 'İhsası rey'

TBMM Soruşturma Komisyonu, bugün 4 eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili Yüce Divan oylamasını yapacak.

Twitter'dan 'İhsası rey'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.01.2015 - 19:55

Oylamada büyük bir sürpriz olmazsa Yüce Divan’a sevk çıkması beklenmiyor. Eğer komisyondan aklama yönünde karar çıkarsa, TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet partileri “Yüce Divan’a sevk” yönünde önerge verebilecek. Önergenin oylamasının gizli yapılacak olması nedeniyle AKP içinde fire bekleniyor. Komisyondaki oylama öncesinde bazı AKP’liler sosyal medyada, Anayasa Mahkemesi’nin yapısına dikkat çekip, önceki kararlarını örnek gösterdi.

AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Twitter hesabından 29 Aralık’ta yaptığı açıklamada şu mesajı paylaştı:

“Yüce Divan dediğiniz, Refah Partisi, Fazilet Partisi gibi onlarca partiyi kapatıp AK Parti 6/5 kapatılsın diyebilen mahkemenin adı değil mi?”

Bu mesaja AKP Konya Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Akış yanıt verdi:

“Yüce Divan dediğiniz, başvcısının 216.5 yıl hapis istediği adamı oybirliği ile beraat ettirebilen mahkemenin adı değil mi?”

TBMM Soruşturma Komisyonu üyesi de olan Akış’ın mesajı önemliydi. Akış, aslında bugünkü oylama öncesinde oyunun da rengini belli etti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TBMM’yi Elektrik Çarptı

Binlerce personelin çalıştığı TBMM’de enerji giderleri son yıllarda olağanüstü bir artış gösterdi. TBMM yerleşkesi içinde yer alan binalarda kullanılan elektriğin faturalara yansıması son 10 yılda rekor düzeyde katlanınca Meclis Başkanlığı enerji tasarrufunu gündeme aldı. TBMM’ye ait birimlerde kullanılan aydınlatma ekipmanlarında, kullanım alanlarına göre en tasarruflu ve verimli aydınlatma elemanları tercih edilmeye başlandı. Ancak TBMM’nin elektrik faturalarındaki artışın önüne geçilemedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin bu konuda yaptığı başvuru üzerine TBMM Başkanlığı, yıllar itibarıyla Meclis’in elektrik giderlerini açıkladı. Buna göre TBMM’nin 2004 yılındaki elektrik faturalarına ödenen tutar 1 milyon 606 bin 576 TL olurken, 2013 yılında bu rakam 6 milyon 654 bin 338 TL’ye yükseldi. Başka bir deyişle TBMM’nin elektrik faturası son 10 yılda yaklaşık 4.5 kat arttı. Elektrik faturasının çarptığı TBMM, enerji tasarrufu yönetimini düzenleyen ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi standartlarının sağlanması konusunda çalışmalara başladı.

Bu kapsamda TBMM’nin yerleşke enerji profilinin çıkarılması sonrasında enerji tasarrufunun daha da artırılabilmesi amacıyla Meclis’te bulunan soğutma grupları, sıcak su kazanları, fanlar, klimalar, aydınlatma ekipmanları gibi sistemlerinin verimlilik analizlerinin yapılması ve verimsiz sistemlerin verimlileri ile değiştirilmesi yönünde planlamalar yapıldı. Öte yandan kuruma alınacak yeni bilgisayarın da enerji standardına uygun olmasına dikkat edilmeye başlandı. Yine enerji verimliliği sağlanabilmesi için TBMM yerleşkesindeki tüm binalara termal kamera ölçümlerine göre gerekli izolasyonun yapılması yönünde karar alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler