Üç gün sonra bahar geliyor

Marmara, kuzey Ege, orta ve doğu Karadeniz kıyıları ile Erzincan çevrelerinde kuvvetli rüzgar beklendiği bildirildi. Yağışlı hava, perşembe gününden itibaren Marmara'yı terk edecek.

Yayınlanma: 21.03.2011 - 12:35
Abone Ol google-news

Kış soğukları geçiçi, üç gün sonra hava yeniden ısınıyor.

Başta İstanbul olmak üzere Marmara'dan sonra bugün Ege, Karadeniz, İç Anadolu'da da hava soğumaya başladı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, yurdun çeşitli yerlerinde beklenen hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Rüzgarların da kuvvetli ve soğuk esmesi hissedilen sıcaklığı düşürüyor. Romanya üzerinden inen soğuk hava iki gün daha kalacak.

Perşembeden itibaren sıcaklık yeniden yükseliyor. Önümüzdeki hafta sonu ılık havanın etkisinde geçecek. Yarından itibaren yağışlar da azalıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in üç günlük sıcaklık değerleri şöyle:

Hafta sonu hava Türkiye genilinde ılık ancak batı bölgelerde gökyüzünde biraz bulut görülebilir.

İstanbul'da yarın yağmur hafif olarak yağacak. Çarşamba ve perşembe günü hava bulutlu, sonrasında daha güneşli olacak.

Doğu bölgelerinde ise sıcaklık artışlarına bağlı ani kar erimeleri görülebileceğine dikkat çekilen uyarıda, su baskını, ani sel ve çığa karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi. Uyarıda, doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riski bulunduğu bildirildi.

Uyarıya göre, şiddetli rüzgar yarın doğu Karadeniz'de, çarşambaya kadar kuzey Ege'de, perşembeye kadar ise güney Ege'de etkili olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler