Üç yerde daha seçimler iptal edildi

Aksaray'da merkeze bağlı Bağlıkaya Beldesi'nde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği ile Karkın ve Cankıllı köylerindeki muhtarlık seçimleri, İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edildi. Seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılacağı belirtildi.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 19:39
Abone Ol google-news

30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Bağlıkaya Belediye Başkanlığı için MHP adayı Davut Çalışkan 554, Saadet Partisi adayı Adem Karacaer 533 ve AKP adayı Kemal Aydoğdu 491 oy aldı.

 

OY KULLANMA SÜRESİ TAMAMLANDIKTAN SONRADA OY KULLANILMIŞ

AKP, 1421 nolu sandıkta oy kullanma süresi dolduktan sonra da oy kullanımının devam ettiğini belirterek itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu Başkanlığı, süre dolduktan sonra oy kullanılmaya devam edildiği ve bunun tutunaklarlada belirlendiği ancak oy kullanımının şaibeli olmasından dolayı seçimleri iptal edip, 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdi.

 

2 OY FAZLA ÇIKTI

Karkın Köyü Muhtarlık seçimlerinde ise 1 oy farkla seçimi kaybeden ve kazanan aday ile aynı adı, soyadı taşıyan Erdal Keser, 2 askerin oy kullandığı iddiasıyla itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu yaptığı incelemede 2 oyun fazla olduğunu belirlemesi üzerine seçimleri iptal edip, 1 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

 

3 İMZA FAZLA

Cankıllı Köyü Muhtarlık seçiminde ise adaylardan Cengizi Öztür 69, Ali Yel 67, Bayram Karaağaç 47, Ali Dede Yıldız 33 oy aldı. Oy kullanma tutanağından 3 imzanın fazla olması nedeniyle seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

İl Seçim Kurulu'nun Bağlıkaya Belde Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle ilgili kararı ise şöyle: "Seçimlere itiraz eden AK Parti adına Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci'nin başvurusu üzerine, Bağlıkaya kasabasında 1421 Nolu sandık tutanak defterinde 13 nolu tutanakta 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli idareler seçiminde, 1421 nolu sandıkta saat 17.00' de oy verme işlemi bitmediğinden oy kullanılmaya devam edildiği ve iş bu tutanağın imza altına alındığı belirtilmiş, tutanak bitirildikten sonra farklı bir kalemle tutanağın arasına ekleme yapıldığı, bu eklemde toplam 53 seçmenin seçmen kağıdı ve nüfus cüzdanının toplanıldığı belirtilmiştir. Bu kapsamda bu eklemenin ne zaman yapıldığı hususunda başkanlığımızda tereddüt hasıl olmuş, tutanağın bitirilip imza altına alınması sonrası bu ibarenin eklenmiş olma ihtimalinin de mevcut olduğu görülmüş, bu hususun CHP, AK Parti ve SP sandık kurulu üyeleri tarafından da tutanak altına alınarak saat 17.00'den sonrası iki seçmenin kapıda bulunduğu belirtilmiş, 2 kişinin dışında gelen kişilerin usulsüz şekilde sonradan gelmelerine rağmen bu kişilere oy kullandırıldığının vurgulandığı, anlaşılmakla seçim sonucunda birinci olan parti ile ikinci olan parti arasında 21 oy fark oluşu dikkate alındığından ortada şaibeli bir durum bulunduğu, tutanak defteri ve bir kısım kurul üyeleri tarafından tutulan tutanak gözetildiğinde seçim sonuçlarının değişme ihtimali bulunduğu kanaatine varılmakla İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından belde de yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine karar verdi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler