Üçüncü havalimanı ihalesi tamamlandı

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinin açık artırmasında 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi, 22 milyar 152 milyon Avro artı KDV ile Limak İnş. San. ve Tic. AŞ/Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. AŞ/Cengiz İnş. San. ve Tic. AŞ/Mapa İnş. ve Tic. AŞ/Kalyon İnş. San. ve Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu (OGG) verdi.

Yayınlanma: 03.05.2013 - 08:55
Abone Ol google-news

Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ihalenin kapalı zarfla verilen ilk tekliflerinde, 25 yıllık kira bedeli olarak IC İçtaş/Fraport OGG 20 milyar Avro artı KDV, Makyol İnşaat 4 milyar Avro artı KDV, Limak/Kolin/Cengiz/Ma-Pa/Kalyon OGG 12 milyar 682 milyon Avro artı KDV, TAV Havalimanları Holding 9 milyar Avro artı KDV teklif etti. Açık arttırma başlamadan önce Makyol İnşaat, ihaleden çekildiğini açıkladı. Açık arttırma 20 milyar Avro artı KDV üzerinden başladı.

TAV Havalimanları Holding AŞ, 31'inci turda mola istedi. Yaklaşık 25 dakika sonra ihale salonuna gelen TAV Havalimanları Holding AŞ, 21 milyar 55 milyon Avro artı KDV teklif verdi.
73'üncü turda yeniden mola isteyen TAV Havalimanları Holding AŞ, 10 dakika sonra 22 milyar 31 milyon Avro artı KDV olarak yeni teklifini açıkladı. TAV Havalimanları Holding AŞ, 78'inci turda ihaleden çekildi.

Açık artırmanın devamında yarışan IC İçtaş-Fraport OGG, 87'inci turda mola istedi. Daha sonra ihale salonuna dönen IC İçtaş-Fraport OGG, 95'inci turda Limak/Cengiz/Kolin/Ma-Pa/Kalyon inşaat OGG'nin 22 milyar 152 milyon Avro artı KDV teklifi üzerine ihaleden çekildiğini açıkladı. Böylece ihalede en yüksek teklifi 22 milyar 152 milyon Avro artı KDV ile Limak/Cengiz/Kolin/Ma-Pa/Kalyon inşaat OGG vermiş oldu. İhale, DHMİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayıyla sonuçlanacak.

İhalede teklif edilen en yüksek tutarın üzerine ilave edilecek yüzde 18'lik KDV ile birlikte elde edilecek kira bedeli firma tarafından 3. havalimanının tamamlanmasının ardından ilk işletme yılından itibaren eşit taksitler halinde ödenecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler