UEFA'nın yeni yönetimi belli oldu

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) 37. Olağan Kongresi'nde yönetim kurulunun yeni üyeleri belirlendi.

Yayınlanma: 25.05.2013 - 08:47
Abone Ol google-news

UEFA İcra Kurulu Avrupa Delegasyonu'na Şenes Erzik'in yanı sıra Dr. Michel D'Hooghe (Belçika), Marios N. Lefkaritis (Kıbrıs Rum kesimi) ve Vitaly Mutko (Rusya) 4 yıllık yeni dönem için seçildi.

UEFA İcra Kurulu'na Giancarlo Abete (İtalya), Allan Hansen (Danimarka), Frantisek Laurinec (Slovakya), Marios N. Lefkaritis (Kıbrıs Rum kesimi), Avraham Luzon (İsrail) ve Michael van Praag (Hollanda) yeniden seçilirken, David Gill (İngiltere)) ve Wolfgang Niersbach (Almanya) 4 yılllık dönem için ilk kez seçilen yeni üyeler oldu.

Olağan kongrenin ardından düzenlenen UEFA İcra Kurulu seçim toplantısında ise 2013-2015 dönemi için UEFA Başkan Yardımcısı adayları belirlendi. Aday listesinde Şenes Erzik'in yanı sıra Angel Maria Villar Llona (İspanya), Marios N. Lefkaritis (Kıbrıs Rum kesimi), Giancarlo Abete (İtalya) ve Grigoriy Surkis (Ukrayna) yer alıyor.

UEFA İcra Kurulu, tüm konfederasyonlarla ilişkilerden sorumlu özel danışmanı ve UEFA EURO 2016 Yürütme Kurulu'nun üyesi olarak Fernando Gomes'i (Portekiz) seçti. Gomes, böylece "danışman" unvanıyla UEFA İcra Kurulu toplantılarına katılacak ve Ulusal Federasyonlar Komitesi'nin başkan yardımcılığı görevini sürdürecek.

Ayrıca Cebelitarık Futbol Federasyonu'nun (CFF), UEFA'ya tam üyeliğine karar verildi. CFF, UEFA'nın 54. üyesi oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler