Ukrayna griple savaşıyor

Son 10 günde 64 kişinin grip nedeniyle öldüğü açıklanan Ukrayna'da, grip tedavisinde kullanılan Tamiflu ilacının hastalara ücretsiz verileceği bildirildi.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 10:21
Abone Ol google-news

Ukrayna'nın Podrobnosti haber sitesine göre, ülkenin son olarak satın aldığı 300 bin doz Tamiflu ilacı İsviçre'den Kiev'e getirildi. Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri Vera Ulyançenko ve Dışişleri Bakanı Petro Poroşenko ile birlikte ilaçları Borispol havaalanında teslim aldı.

İlacın sağlık kuruluşları ve hastanelere dağıtılarak, ihtiyacı olanlara ücretsiz verileceğini kaydeden Timoşenko, alınan ilaç miktarının Ukrayna vatandaşlarının korunması ve tedavisi için yeterli olduğunu belirtti.

Timoşenko, Ukrayna'da 14'ü domuz gribi olarak teyit edilmiş toplam 191 bin grip vakasının bulunduğunu ifade ederek, grip salgınının başladığı tarihte 350 bin doz Tamiflu ilacının alındığını ve son alınan 300 bin doz ile ülkedeki ilaç stokunun hasta sayısının 2-3 katına çıktığını bildirdi.

Bu arada Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkenin batısında görülen grip salgını nedeniyle 7524 kişinin tedavi altına alındığını, 1 Kasım itibariyle 29'u Lvov, 9'u İvano-Frankovsk, 14'ü Ternopol, 5'i Çernovtçı, 2'si Rivne ve biri Volın bölgesinde olmak üzere toplam 64 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler