"Ülke yargıçlar devleti haline dönüştürüldü"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, millet iradesini temsil eden milletvekillerinin hapishanede tutulduğu hatırlatarak, "Türkiye Yargıçlar devleti haline dönüştürüldü" dedi. Hükümeti de, darbe anayasalarında bulunan Kanun Hükmünde Kararname ile parlamentoyu bypass ettiğini gerekçesiyle eleştiren, "Kanun hükmünde kararname ile kanuna karşı hile yapıldığı görülmektedir" dedi.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 10:51
Abone Ol google-news

Yeniçeri, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, "Milletvekillerinin yasama görevini yapıp yapmamasına yargıçlar karar verir hale geldiği" ifade eden Yeniçeri, şöyle devam etti:
"Türkiye bugün milletin iradesini temsil eden milletvekillerinin hapishanede tutulduğu bir ülke konumundadır. Aslında içeride tutulan doğrudan milletin iradesidir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, yasal ya da yasadışı dinleme, izleme ve takibat altına alınma tehdidi altındadır. Balyoz ya da Ergenekon adı verilen davalarda yıllar süren tutukluluk hallerinin devamında hukuki bir sakınca görülmezken, Deniz Feneri davası kapsamında soruşturmaya bakmaya başlayan yargıçlar ise (üç aydan uzun tutukluluk cezaya dönüşür) diyerek, tahliye kararı vermişlerdir. Halbuki Cumhurbaşkanı dahil hemen herkes, Türkiye'de tutukluluk süresinin cezalandırmaya dönüşmesinden yakınıyor.

Unutmamak gerekir ki halk tutuklu olduğunu bilerek bu milletvekillerine oy vermişlerdir. Yargıçlar da yasanın lafzını esas alarak halkın iradesini içeride tutarken yasanın ruhunu göz ardı etmişlerdir. Bir anlamda milletvekilinin yasama görevinin yapıp yapmamasına yargıçlar karar verir hale gelmişse durum irdelenmeye değerdir. Bu yönü itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletinden daha çok yargıçlar devletine dönmüştür."

Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisinin darbe anayasalarında bulunduğunu hatırlatan Yeniçeri, "Meclisi devreden çıkaran bu yetki ile ülkeyi yönetmek, tutarlı bir tavır değildir" dedi. Yeniçeri şunları söyledi:
"Aslında KHK'ler ile devlet AKP'lileştirilmekte ve AKP devletleşmektedir. Yasal olarak TBMM'ye gelmesi gereken 636 sayılı kanun bir başka KHK ile ortadan kaldırılıyor. Bu durum Anayasayı resmen devre dışı bırakıyor. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'nın 91.maddesi (Kanun Hükmündeki Kararnameler, Resmi Gazetede yayınlandıkları gün yürürlüğe girer. Kararnameler, Resmi Gazetede yayınlandıkları gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulur) diyor."

Van'da yaşanan depreme de değinen Yeniçeri, "Bölücü, bozguncu ve ayrımcıların ektiği ayrılık tohumları, yer sarsıntısının ürettiği dayanışma duygusuyla enkaz altında kalmıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler