'Uluslararası Hrant Dink Ödülü'

''Uluslararası Hrant Dink Ödülü''nün ikincisi, Dink'in doğum günü olan yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Yayınlanma: 14.09.2010 - 14:12
Abone Ol google-news

Hrant Dink Vakfı'ndan yapılan açıklamada, ödüllerin, her yıl biri Türkiye'den diğeri yurt dışından olmak üzere ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren iki kişiye verildiği belirtildi.

Açıklamada, ödüllerin amacının bu yönde çaba gösterenlere seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak, onlara manen destek olmak ve tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek olduğu ifade edildi. Aynı açıklamada, bu yıl ikinci kez verilecek ödül için oluşturulan uluslararası jüride; Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Alper Görmüş, Amira Hass, Irene Khan ve Boris Navasartian'ın yer alacağı bildirildi.

Uluslararası Hrant Dink Ödül töreninin Dink'in doğum günü olan yarın CRR'de uluslararası katılımla gerçekleştirileceği vurgulanan açıklamada, sunuculuğunu Lale Mansur'un yapacağı gecede Sıla, Kardeş Türküler ve Arto Tunç'un yanı sıra Çıplak Ayaklar Kumpanyası'nın performans sunacağı aktarıldı.

Gecede ayrıca, Türkiye'den ve yurt dışından çalışmalarıyla insanlara umut olan, onların hayatlarını aydınlatmaya çalışan kişi veya gruplar hakkında hazırlanan ''Işıklar'' adlı tanıtım videosunun gösterileceği kaydedildi. Açıklamada, geçen yıl ilk kez verilen ''Uluslararası Hrant Dink Ödülü''nü, İsrailli gazeteci Amira Hass ile Türk gazeteci Alper Görmüş'ün aldığı anımsatıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler