Umut Nöbeti bugün de devam etti

Dündar ve Gül için Silivri Cezaevi önünde süren Umut Nöbeti’nin dünkü konukları arasında gazetemizin Reklam Tanıtım ve Halkla İlişkiler Genel Koordinatörü Ayşe Cemal ve Gazetecilere Özgürlük Platformu üyeleri de vardı.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 20:49
Abone Ol google-news

Can Dündar ve Erdem Gül’e destek amacıyla Si livri Cezaevi önünde başlatılan ‘Umut Nöbeti’ dün de soğuk ve yağışlı havaya karşın devam etti. Dünkü nöbette, gazetemizin Reklam Tanıtım ve Halkla İlişkiler Genel Koordinatörü Ayşe Cemal, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Cemal Uşak, Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav, Mehmet Baransu’nun eşi Nesibe Baransu, Kazete Genel Yayın Yönetmeni Berrin Gürçay Dilekçi, eski TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, eski TGS ve Anadolu Ajansı çalışanları Tuncay Yıldırım, Metiner Erdem ile Hüsnü Erdem vardı.

Pelin Batu Cumhuriyet için yazdı: Bir nöbetin güncesi

Öfkeli ve hüzünlüyüz

Ayşe Cemal, Silivri Cezaevi önüne Can Dündar ve Erdem Gül’ün ifade özgürlüğü için geldiğini kaydederek, “Can Dündar benim genel yayın yönetmenim. Son güne kadar toplantısını ertelemedi. Tutuklanacağını biliyordu ama biz hiç ihtimal vermiyorduk. İşimizin başındayız ama çok öfkeliyiz ve hüzünlüyüz” dedi. İzmir’den gelen Berrin Gürçay Dilekçi ise “Tamamen haberleşme özgürlüğü adına ve yarınlarımız için buradayız” dedi.

Erkam Tufan Aytav, tutuklanan gazetecilerle, dışardakilere mesaj verilmek istendiğini söyledi. Aytav, “Eğer biat etmezseniz, sizin de akıbetiniz bu olacak mesajıydı. İbret için içeriye alındılar” dedi. Nesibe Baransu “Umutlu yarınlara umut olabilmek adına bugün buradayız” diye konuştu.

Sayek’ten destek ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Cumhuriyet’e destek ziyaretinde bulundu. Can Dündar ve Erdem Gül’ün durumları hakkında bilgi alan Böke, tutuklama kararının zamanlamasına dikkat çekerken, “Cumhuriyet bugüne kadar yalnız değildi, bundan sonra da olmayacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler