Unakıtan: Önlem paketi tamam

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, krize yönelik önlem paketiyle ilgili çalışmaların tamamladıklarını belirterek, “Sayın Başbakan’a bu konuda brifing vereceğiz. Önlem paketi, bunun sonucunda yine Başbakan tarafından açıklanacak” dedi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 09:14
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye-Suudi Arabistan Karma Ekonomik Komisyonu 9’uncu dönem toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, bir gazetecinin krize yönelik önlem paketine ilişkin sorusuna, çalışmaların tamamlandığını ve yakın zamanda Başbakan tarafından açıklanacağı yönünde cevap verdi. Unakıtan, söz konusu çalışmalar için de maliye ve diğer konuların da yer aldığını belirterek, “Başbakan’a sunacağız ve ona göre son şekli başbakan tarafından açıklanacak” dedi.

Sivil affına yönelik sorulan soruya Unakıtan AKP hükümetinin sicil affını daha önce çıkardığını anımsattı. Unakıtan, mühim olan ekonomik iyileşmesi ve rahatlaması olduğunu söyleyerek, iş aleminin önünü açmak için gerekirse bu konuda çalışma yapabileceklerini belirtti.

Unakıtan, bir gazetecinin “İngiltere önlem paketinde KDV indirimi yaptı. Türkiye’de olur mu?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Yabancı ve yerli yatırımcılar için büyük yatırımlarla ilgili teşvik için çalışılıyor. Yakında o tamamlanır. Ama benim vergilerime dokunmayın. İngiltere yaptı, o yaptı, bu yaptı diye benim vergilerimle oynamayın. Çünkü Türkiye’nin mali disipline devam etmesi lazım. Bu krizin içinden çıkabilmek için mali disiplin lazım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler