"Uygar yaşam biçiminin teminatı laikliktir"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TSK mensuplarına yayımladığı Şehit Kubilay'ı Anma Günü Mesajı'nda, "İnsanlık dışı bir vahşetin acı hatıralarıyla dolu bu olay, Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarının şahsında, Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının bir örneği olarak yüce ulusumuzun hafızasında derin izler bırakmıştır" dedi.

Yayınlanma: 22.12.2009 - 12:27
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına hitaben Şehit Kubilay'ı Anma Günü Mesajı yayımladı.

Başbuğ mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün taşıdığı laik niteliğiyle dünyada farklı ve güçlü bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Ulusumuzun, yürümekte olduğu yükselme ve uygarlık yolunda gerçekleştirilen devrimlerin ve uygar bir yaşam biçimi sürdürmenin teminatı laikliktir" dedi.

Orgeneral Başbuğ mesajında şöyle dedi:
"Ulusumuzun, yürümekte olduğu yükselme ve uygarlık yolunda gerçekleştirilen devrimlerin ve uygar bir yaşam biçimi sürdürmenin teminatı laikliktir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, taşıdığı bu laik niteliğiyle dünyada farklı ve güçlü bir konuma sahiptir.

Ulusal birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze yönelik tehditlerin önüne geçilebilmesi ve Cumhuriyetimizin, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti temelleri üzerinde sonsuza dek yükselebilmesi, bu temellerin korunarak geliştirilmesiyle mümkündür. Bunu sağlayabilmek için ise bilim ve akla dayalı yapısıyla Atatürkçü Düşünce Sistemi, vazgeçilmez rehberimiz olmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerinin ulusumuz için taşıdığı değerin bilinci, tarihten gelen sorumluluk duygusu, iyi eğitimli personeli ve ulusunun kendisine olan güveni ile güçlü Türk Silahlı Kuvvetleri, daha güçlü bir Türkiye için ulusunun hizmetinde çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürmektedir.

Bu düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun temel niteliklerini korumak uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen, başta devrim şehidimiz Kubilay olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anar, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler