'Uzaklara Yolculuklar'

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 39. İstanbul Müzik Festivali'nin programı, dün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Yayınlanma: 29.04.2011 - 08:56
Abone Ol google-news

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak’ın da katıldıkları toplantıda, İstanbul Müzik Festivali’nin bu yıldan başlayarak programını her yıl bir tema üzerine kurgulayacağı ve bu yıl ilk temanın “Uzaklara Yolculuklar” olduğu açıklandı.

Bu yıl 4-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Patricia Petibon, Hilary Hahn, Renée Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimler ve klasik müziğin en önemli orkestralarından Schleswig-Holstein Festival Orkestrası’nın da bulunduğu 600’den fazla yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlarken, üç dünya ve altı Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak.

Bu yıldan başlayarak Türk ve yabancı bestecilere eser siparişi vererek çağdaş müzik repertuvarını zenginleştirmeye destek olma kararı alan festivalde, İlhan Usmanbaş’ın ve genç besteci Turgut Pöğün’ün İstanbul Müzik Festivali tarafından sipariş edilmiş yeni yapıtlarının dünya prömiyerleri yapılacak. Festivalde, konser öncesinde gerçekleştirilecek söyleşi ve anlatıların yanı sıra bu yıl ilk kez seyircilere açık olarak ustalık sınıfları da gerçekleştirilecek.

39. İstanbul Müzik Festivali’nin “Onur Ödülü”, ülkemizin önde gelen besteci, eğitimci ve müzik araştırmacısı Muammer Sun’a, 4 Haziran Cumartesi akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninde sunulacak. Festivalin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise çağımızın en esin verici ve en saygın kemancıları arasında sayılan Gidon Kremer’e 10 Haziran Cuma akşamı Aya İrini Müzesi’ndeki konserinden önce verilecek.

Festivalin biletleri yarından başlayarak www.biletix.com, İKSV ve festival süresince Aya İrini Müzesi’nde yer alan gişeden alınabilir. (www.iksv.org/muzik)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler