Valilik gazetecilerin kimliklerini rehin aldı

Kocaeli Valiliği önceki gün akıllara durgunluk veren uygulamaya imza attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingini takip edecek basın mensuplarının bir gün önceden akreditasyon yaptırmasını isteyen Valilik, gazetecilerin kimliklerine 36 saat el koydu.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 16:33
Abone Ol google-news

Kocaeli’de önceki gün Körfez Geçiş Köprüsü Ayağı Keson Batırma Töreni’ne katılan Recep Tayyip Erdoğan’ın programını takip etmek isteyen gazetecilerden akreditasyon yaptırmaları istendi. Kocaelili Valiliği’ne 14 Mart Cuma günü sabah saatlerinde başvurması istenen gazeteciler, her zamanki gibi sadece gerekli bilgileri vereceklerini ev daha sonra miting günü alanda Valilik tarafından dağıtılan özel basın kartlarını alacaklarını düşündü ancak bu defa böyle olmadı.

ÖZEL BASIN KARTI

Kocaeli Valiliği yetkilileri Valilik Binası’nda gazetecilerin kimliklerine el koydu. Gazetecilerin kimliklerini 14 Mart Cuma günü rehin alan yetkililer, karşılığında ise hiçbir resmi karşılığı olmayan ve nüfus cüzdanı gibi kişinin kişisel bilgilerini barındırmayan özel bir basın kartı dağıttı. Gazetecilerden miting sonrasında basın kartlarını Valilik’e getirmelerini isteyen yetkililer kimlikleri ancak o zaman verebileceklerini söyledi.

REHİN ALDI

soL'un haberine göre işverenlerinden çekinen gazeteciler mecbur bırakıldıkları bu durum karşısında itiraz etmedi. Hiçbir tutanak tutmadan gazetecilerin kimliklerini rehin alan Kocaeli Valiliği yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Yaklaşık 36 saat boyunca gazetecileri kimliksiz bırakan Kocaeli Valiliği ile ilgili Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Talip Kavak kısa bir açıklama yaptı. Kavak nüfus cüzdanına el konulmasının hiçbir hukuki karşılığı olmadığını belirtti.

Valilik tarafından gazetecilere, üzerinde kimlik bilgileri bulunmayan bu kart dağıtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler