Van yaralarını 'kar'a saracak

Deprem bölgesinde yağışlar yarından itibaren etkisini artıracak. Hava sıcaklığındaki azalma ile birlikte hafta sonu da dahil olmak üzere özellikle bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yayınlanma: 25.10.2011 - 18:26
Abone Ol google-news

Van'da büyük can kaybına ve yıkıma sebep olan 7,2'lik depremin yaraları sarılmaya devam ederken soğuk ve yağışlı hava da yarından itibaren bölgede etkisini iyice gösterecek. Battaniye ve çadır sıkıntısının sık sık dile getirildiği bölgeyi bir de kar yağışlı hava vuracak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yarın yağışların etkisini artırarak bölge genelinde devam edeceği, yağışla birlikte hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü ise bölgede yağışın etkisini sürdürmesi, yağışların hava sıcaklığındaki azalma ile birlikte genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, gece saatlerinde kuzey ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede Cuma günü ve hafta sonunda da soğuk ve yağışlı havanın etkisini sürdürmesi, yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler