Venezuela, ABD'ye protesto notası verdi

Venezuela, ABD'ye ait bir askeri uçağın hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle protesto notası verdi.

Yayınlanma: 12.01.2010 - 08:48
Abone Ol google-news

Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro, Resmi VTV televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD maslahatgüzarı John Caulfield ve Hollanda'nın Caracas Büyükelçisi Johannes van Vloten Dissevelt'e nota verildiğini bildirdi.

Hollanda Antilleri'nden havalanan bir ABD askeri uçağının Venezuela hava sahasını ihlal ettiğini söyleyen Maduro, Caulfield ve Van Vloten Dissevelt'e bu ihlalle ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.

ABD maslahatgüzarı John Caulfield, daha önceki açıklamasında, "Son dönemde, hiçbir ABD uçağının Venezuela hava sahasını ihlal etmediğini" ifade etmişti.

Caulfield, "ABD hükümetinden gelen bilgilere dayanarak hava sahası ihlali olmadığını doğrulayabilirim. Provokasyon yaparak herhangi bir çıkar elde edemeyiz. Venezuela ile ortak çıkarlarımız var ve ikili ilişkilerimizi geliştirmemiz gerekli" demişti.

Venezuela hükümeti, geçen yıl sonlarında da Hollanda Antilleri'nde üslenen ABD askeri uçaklarının Venezuela hava sahasını ihlal ettiğini duyurmuştu. ABD ve Hollanda bu açıklamanın doğru olmadığını savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler