Vergi borçlularına son uyarı

Vergi borcu bulunan mükelleflerin ödeme kolaylığından faydalanması için 28 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapması gerekiyor. Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, borçlarını ödemeyen mükelleflere yönelik bakanlıkça ödeme kolaylığı uygulamasının getirildiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, Gelir İdaresi Grup Müdürü Yılmaz Dönmez ile düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce borçlarını ödemeyen mükelleflere yönelik bakanlıkça ödeme kolaylığı uygulamasının getirildiğini söyledi.

Ödeme kolaylığının kapsamına 2008 yılına ait geçici, damga vergisi ile 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ve vergi dairelerince takip edilen tüm borçların girdiğini belirten Özbakır, uygulamanın 28 Kasım Cuma günü sona ereceğini kaydetti.

Özbakır, ödeme kolaylığından faydalanmak için borçlu mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar vergi dairelerine dilekçeyle başvuru yapması gerektiğini söyledi.

 

2 bin 500 kişi başvurdu

Özbakır, Diyarbakır'daki borçlu mükellef sayısının yaklaşık 15 bin olduğunu belirterek ''Borçlu mükelleflerin yüzde 98'inin borç tutarı 10 bin YTL'nin altındadır. Bugüne kadar 2 bin 500 borçlu mükellef ödeme kolaylığından faydalanmak için başvurdu'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler