Vestel DVB-T2 teknolojisi İngiltere'de

Vestel, HD yayınları alabilecek, yeni nesil dijital yayıncılık teknolojisi DVB-T2 setüstü kutuları şubatta İngiltere'de satışa sunacak.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 12:37
Abone Ol google-news

Vestel Elektronik Ar-Ge'den sorumlu İcra Kurulu Üyesi İhsaner Alkım, Vestel'in DVB-T2 teknolojisinde uluslararası alanda attığı adımları paylaşmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, Vestel'in DVD-T2 deneme yayınlarını resmi olarak başlatmak için BBC'nin İngiltere'de düzenlediği ve 4 şirketin katıldığı organizasyonda ürünlerini tanıtan ''tek'' Türk şirketi olduğunu belirtti.

Alkım, ''Set üstü kutumuz İngiltere'de DVB-T2 uyumluluğu sertifikası alan ilk kutu oldu. Bu da gösteriyor ki, dünya pazarlarına DVB-T2 set üstü kutu sunan ilk şirket Vestel olacak. Bu sayede, DVB-T2 yayını alabilen cihazların üretiminde dünya lideri olmayı ve İngiltere'de yüzde 50 pazar payı almayı hedefliyoruz'' dedi.

2010 yılında müşteri portföyüne yeni operatörler eklemek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Alkım, Vestel'in, PVR'lı (kişisel video kayıt edicili) set üstü kutu ürünlerinde İngiltere'nin pazar lideri konumunda bulunduğunu, karasal yayıncılığın geliştiği Avustralya, İsrail gibi ülkelere de set üstü kutu satışı yapan Vestel'in, 2010'da İran ve Güney Afrika gibi yeni pazarlara girmeyi hedeflediğini belirtti.

Vestel'in Türk Telekom'un önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladığı IPTV yayınları için gereken IP tabanlı kullanıcı kutularının ana üreticisi olduğunu da bildiren Alkım, bu sistemin internet üzerinden yayının sağlandığı ve kullanıcıya izleyeceği yayını seçme özgürlüğü sunduğunu, Vestel'in 2010'da TTNET için 100 bin adet set üstü kutu üretmeyi planladığını kaydetti.


"Türkiye dijital yayına geçmekte geç kaldı"

İhsaner Alkım, Avrupa'da bir çok ülkenin DVB-T yayınlara geçişi büyük oranda tamamladığını, Türkiye'nin dijital yayına geçmekte geç kaldığını, bu nedenle Türkiye'nin direkt T2 teknolojisinden başlamasında yarar bulunduğunu kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Alkım, TRT'nin T2 ile ilgili bir takım cihazları aldığını belirterek, ''Türkiye'de bir kargaşa var. TRT, RTÜK, Telekomünikasyon Kurumu, bunlar bir araya gelip bir türlü bir şey yapamıyorlar. Biz deneyimlerimizi aktarıyoruz, neredeyse Avrupa'nın bütün ülkelerine cihaz veriyoruz. Bizce doğru olanları söylüyoruz, doğru olan artık T2'ye geçilmesidir. Bunun önünde büyük engeller var'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler