Vietnam savaşından kalma toplu mezar bulundu

Vietnam'ın Khanh Hoa kentinde Vietnam savaşından kalma bir toplu mezar bulundu.

Yayınlanma: 03.04.2012 - 06:21
Abone Ol google-news

Khanh Hoa kenti askeri komutanlığından Albay Gguyan Minh Hung, toplu mezarın geçen hafta bölgede yol yapım çalışmalarını sürdüren işçiler tarafından bulunduğunu bildirdi.

Hung, Vietnam savaşının dönüm noktasını oluşturduğu kabul edilen Tet Saldırısı sırasında öldürüldükleri sanılan 23 komünist askere ait kalıntıların, askerler ve milislerin 6 gün süren çalışması sonucu çıkarılabildiğini belirtti.

Askerlerin Saygon hükümetinin denetimindeki bir havaalanı ile yerel bir askeri karargaha saldırdıktan sonra geri çekildikleri sırada öldürüldüklerinin sanıldığı bildirildi.

ABD'nin 1960'lı yılların başında dahil olduğu komünist Kuzey Vietnam ile ABD'nin desteklediği milliyetçi Güney Vietnam arasında 1975 yılına kadar süren Vietnam savaşında, Ocak 1968'de binlerce komünist gerillanın Güney Vietnam'ın elindeki önemli kentlere yönelik başlattığı Tet Saldırısı savaştaki o ana kadar yapılmış en geniş kapsamlı askeri harekat olarak kabul ediliyor.
Komünist gerillaların başlattığı Tet Saldırısı, ABD hükümeti ile büyük yenilgilere uğratılan komünist Vietnamlıların saldırı başlatacak durumda olmadığına inandırılan Amerikan kamuoyu için tam bir şok olmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler