Vize görüşmesinde nasıl davranılmalı? ABD Başkonsolosu tavsiye verdi

ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer Davis, vize görüşmelerinde öğrencilerin nasıl davranması gerektiğiyle ilgili önerilerde bulundu.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 09:44
Abone Ol google-news

İstanbul’da bulunan ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer Davis, Türkiye'nin İngiltere’den sonra ABD’ye öğrenci gönderen Avrupa’daki ikinci ülke olduğunu söyledi. 2016-2017 öğretim yılında ABD’de öğrenim gören Türk öğrenci sayısının 10 bin 586 olduğunu belirten Davis, "Bu öğrencilerin yüzde 23.3’ü lisans, yüzde 45.1’i lisansüstü programlarında kayıtlı" diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN SORULAN SORULARA NASIL CEVAP VERDİĞİNİZ"

Gazete Habertürk Eğitim Editörü Pervin Kaplan’ın sorularını yanıtlayan Davis, 
vize almaya gelen öğrencilere de nasıl davranmaları konusunda şu önerilerde bulunuyor:

“Başvuru sahipleri, görüşme konusunda anlaşılır bir şekilde gergin olurken, memurlarımız çok profesyonel, dostça davranır ve onlara ABD vizesi yasalarına uygun olarak tam bir değerlendirme yaparlar. Bunun bir mülakat olduğunu unutmayın, belge incelemesi değil. Vize için nitelikli olduğunu göstermek için, konsolosluğa sözlü olarak gerçek bir öğrenci olduğunuzu ve okul için ödeme yapma hakkınızın olduğunu göstermeniz gerekir. En önemli şey, getirdiğiniz belgeler değil, sorulan sorulara nasıl cevap verdiğinizdir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler