Vural: Hesap sorulsun

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarından para toplayanlardan hesap sorulmasını istedi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 13:24
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci ile birlikte yurtdışındaki Türk vatandaşlardan para toplayan holdinglere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Gurbetçilerden toplanan paraların geri ödenmediğini belirten Vural, söz konusu dolandırıcılıkla ilgili herhangi bir tedbir alınmadığını söyledi.

''İnsanların duygularını istismar ederek toplanan tasarruflar birilerinin sırça köşkte oturmalarını sağlamıştır'' diyen Vural, konuyla ilgili 2006 yılında kurulan Meclis Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan 266 sayfalık raporun gereğinin yerine getirilmediğini anlattı.

Raporda, söz konusu holdinglerle ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu, mağduriyetlerin önlenmesi için tespit komisyonu kurulmasının önerildiğine dikkati çeken Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Bu rapor doğrultusunda bir adım bile atılmamıştır. Neden vatandaşlarımızın birikimlerini hortumlayanlar için kanun çıkarmadınız? Zaman aşımını önlemek için neden tedbir almadınız? Raporun gereğinin yapılmasını engelleyen kimlerdir? Başbakanlık yan gelip yatma yeri mi? Tespit Komisyonu neden kurulmuyor? Sayın Başbakan, onlar arasında tanıdığınız mı var?'' diye sordu.

 

"Gerçekler ortaya çıkarlımalı"

Para toplayanlarla ilgisi bulunanların ortaya çıkartılmasını isteyen Vural, şöyle devam etti:
''Bu kadar göz yaşı döken var. Elinizi vicdanınıza koyun. İnsanların tasarruflarını hortumlayarak düzen kuranlardan hesap sorulmasını istiyoruz. Rapor doğrultusunda adım atarak tespit komisyonu kurulmalı, yargı tarafından gerçekler ortaya çıkarılmalı. Adım atılırsa bu gerçekler ortaya çıkacaktır. Hukukun önünün açılması, yasal düzenlemelerin yapılmasıyla iddialar gün yüzüne çıkarılabilir.''

Oktay Vural, ''Türkiye'deki Deniz Feneri Derneğinin kurban parası toplamak için bazı medya organlarına reklam verdiğini, bunun yasal olup olmadığını'' soran gazeteciye, ''Almanya'daki dernek ile Türkiye'deki dernek arasındaki ilişkiler konusunda yargı henüz çalışmadı. Manevi değerlerimiz hortumlanmamalıdır. Hızlı bir yargı süreci olmalı'' karşılığını verdi.

Vural, Deniz Feneri Derneği'nin, kamu yararına çalışan dernek statüsünün hala devam ettiğini belirterek, Hükümet tarafından zekat ve kurban paralarının doğru yere gittiğinin güvencesinin verilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise konuyla ilgili 11 yazılı soru önergesi verdiğini, bu önergelerden sadece birine Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından cevap verildiğini söyledi. Işık, bu soru önergelerini yenileyeceklerini kaydetti.

Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci, yarım asırlık bir dönemde gurbetçilerden 500 milyar dolar para toplandığını ileri sürerek, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler