Vural'dan itiraz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Oyunlarla, tehditlerle, şantajlarla MHP'yi Meclis dışında bırakmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır'' dedi.

Yayınlanma: 12.06.2011 - 18:48
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İzmir milletvekili adaylarından Müsavat Dervişoğlu ile Kültürpark Fuar Alanı Atlas Pavyonu'nda İl Seçim Kurulunca oluşturulan merkeze geldi. Merkezde, basın mensuplarına seçim sonuçlarının duyurulduğu bölüme gelerek, projeksiyon cihazıyla duvara yansıtılan sonuçları bir süre inceleyen Vural, görevliden ''seçim bölgesi bazlı sonuçlar yerine, sandık başına sonuçların görüntülenmesini'' istedi.

Görevlinin, ''yansıdan ancak toplu sonuçların verilebildiğini'' söylemesi üzerine Vural, İl Seçim Kurulu Başkanlığı yetkililerinin bulunduğu masaya giderek, bu duruma itiraz etti.
Vural, seçimlerin, ''gizli oy, açık tasnif'' esasına göre yapıldığını belirterek, kimsenin bu sistemle kendi sandığından çıkan sonuçların, bilgisayara doğru girilip girilmediğini kontrol etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Sandık sonuçlarının girildiği bilgisayarın başında partilerin müşahitlerinin bulunması gerektiğini anlatan Vural, sonuçların bilgisayara bu yöntemle girilmesine itiraz ettiklerini söyledi. Vural, daha sonra sandıklardan gelen sonuçlarının girildiği bilgisayarlarda tek tek inceleme yaptı. Gazetecilerin, ''seçimde şaibe olmasından mı şüpheleniyorsunuz?'' sorusu üzerine, Vural, ''Bunu nasıl denetleyeceğiz, sistemin sağlıklı çalışmadığını düşünüyoruz'' diye konuştu.
 

Seçim sonuçlarını değerlendirdi

Oktay Vural, gazetecilerin, şu ana kadar oluşan tabloya göre seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, ''Oyunlarla, tehditlerle, şantajlarla MHP'yi Meclis dışında bırakmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştır. İnşallah anayasayı İmralı'nın isteklerine göre yapmak isteyenlerin de heveslerini kursaklarında bırakacağız'' dedi.

İzmir'de, Türkiye genelinden daha yukarıda bir sonuç alabilmeyi beklediklerini söyleyen Vural, oy kullandığı okulda bazı kişilerle aralarında kavga yaşandığı iddialarının doğru olmadığını ifade etti. Vural ve Dervişoğlu'nun merkezden ayrılmasının ardından salondaki MHP müşahitleri, Oktay Vural'ın belirttiği noktalara ilişkin İl Seçim Kuruluna itiraz ettiklerini, ancak itirazlarının reddedildiğini bildirdi.

İl Seçim Kurulu yetkilileri, Oktay Vural'ın itiraz ettiği konunun, seçim öncesinde karara bağlandığını, şu anda yapılacak bir şey olmadığını belirtti. Yetkililer, kendilerine ulaşan yazılı bir itirazın bulunmadığını da kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler