Vural'dan MHP'ye yönelik suçlamalara tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'de DTP konvoyunun taşlanmasıyla ilgili partisine yöneltilen suçlamalara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 12:37
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'de DTP'nin konvoyuna yönelik saldırılarla konusunda partisine yöneltilen suçlamalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Olaylarla MHP'nin ilgisinin olmadığını, yaşananların 'tamamen sivil bir tepki' olduğunu kaydeden Vural, partisine yönelik 'MHP tabanına sahip çıksın' şeklindeki eleştirilere "Biz tabanımıza sahip çıkıyoruz. Toplumda bu AKP ile DTP birlikte Türk milletine yönelik bir oyun oynuyorlar. Milleti etnik kimliklerine göre kışkırtmak, çatıştırmak ve ondan sonra bölmek, aynı rol paylaşımı devam ediyor. Biz MHP olarak halkımızın bu oyuna düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün Türk milleti bizim tabanımızdır. Türk milletinin bu tuzağa düşmemesi gerektiğini söylüyoruz." karşılığını verdi. MHP'nin açılımla ilgili söylemlerinin toplumu tahrik ettiği yönündeki suçlamalara da tepki gösteren Vural şöyle konuştu:

"Aksine, Türk milletinin kardeşliğine sahip çıkan ve Kürt kökenli vatandaşlarımızı PKK'nın kucağına itmeyen, terörle bağdaştırmayan, bölücülükle bağdaştırmayan bir siyasi tavırdan niye rahatsız oluyorlar. Kürt kökenli insanlarımızın hepsi de bugün etnik kimlik çerçevesinde bu gerilimden bu kışkırtmadan rahatsız olduklarını bize bildiriyorlar. Kendileri Kürt kökenli insanlarımızın temsilcisi de değil. Bu gidişattan rahatsız olduklarını söyleyen kardeşlerimiz de oynanan oyunun farkındadır. MHP olarak biz Türk milletinin, etnik kimlik çerçevesinde kışkırtan, rekabete sokan ve milletimizi çatıştırarak bundan siyasal rant elde etmek isteyen kimlik siyasetçilerinin tuzağına düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu Türk milleti üzerindeki bir oyundur. AKP de DTP de Türk milleti üzerinde bir kumar oynuyorlar. Bu oynadıkları kumarla da milletin oyunu almayı hedefliyorlar. Bu pis bir oyundur."

"MHP'yi sokağa çekmek için fırsat kolluyorlar"

Vural, 'MHP'nin duruşunu marjinalleştirecek, AKP'yi aklayacak kışkırtma, tahrik ve karalama kampanyaları' olduğunu bildiklerini de kaydederek "MHP'yi sokağa ve kavgaya çekebilmek için her türlü fırsatın kollandığını da biliyoruz. Milletimizi bu tuzağa düşürmemeye kararlıyız. Türk milleti bu oyuna hayır demiştir,hayır demeye devam edecektir ama çözüm yeri sokak değildir, çözüm yeri meclistir. Çözüm bu bölücülere, bölücülüğe destek veren, Türkiye'yi milli ve muhafazakar değerlerinden uzaklaştıran AKP'den millet iradesinin geri çekilmesidir. Çözüm yeri sandıktır" diye konuştu.


"İki tane pis zihniyete Türkiye'yi teslim ettirmeyeceğiz"

AKP ve DTP'ye 'milletin etnik kimliklerini kaşımaktan vazgeçin' çağrısında bulunan Vural, "Oynadıkları oyun pis bir oyun. Lanet olsun böyle pis bir oyun üzerinde yükselecek siyasete, oturulacak sırça köşke.Kan üzerinden siyaset yaparak amaçlarına ulaşmak isteyen iki tane pis zihniyete Türkiye'yi teslim ettirmeyeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler