Yağız daveti kabul etmedi

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, yarın yapılacak Alevi Çalıştay'ıyla ilgili Devlet bakanı Faruk Çelik'in kendisini telefonla aradığını ancak daveti kabul etmediğini söyledi.

Yayınlanma: 16.12.2009 - 11:52
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, telefonla kendisine davet eden Devlet Bakanı Faruk Çelik'e görüşlerini aktardığını belirtti. Alevilerin üç ortak talebi bulunduğunu ifade eden Yağız şunları söyledi:

"Bunlardan biri cemaevlerinin ibadet yeri sayılması, ikincisi Madımak'ın müze yapılması, üçüncüsü de zorunlu din derslerinin kaldırılması, kaldırılmayacaksa seçmeli ders olarak okutulması, Alevi önderlerinin de inisiyatifinin bu derse yansıtılmasıdır. Eğer hükümet gerçekten çözüm istiyorsa bu üç talepten yola çıkmalı ve inandırıcı olabilmek için de bunlardan en az birini hemen gerçekleştirmeli, diğer ikisi için söz vermeli ve bu sözünü de oyalanmadan, en kısa sürede yerine getirmelidir. Benim de benimsediğim bu üç talep ortada dururken ve hiçbir Alevi kardeşimiz bunlara itiraz etmezken, çalıştaylara gerek olmadığını açıkladım. Bakana da davete icabet edemeyeceğimi söyledim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler