Yağmurlar şemsiye satışlarını artırdı

Türkiye'nin batı bölgelerinde son günlerde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, şemsiye satıcılarına yaradı.

Yayınlanma: 12.09.2009 - 07:32
Abone Ol google-news

Özellikle Marmara Bölgesi'nde 4 gündür aralıklarla devam eden ve zaman zaman şiddetlenen yağmura yakalanan yurttaşlar, ıslanmamak için şemsiye alıyor.

Şemsiye satıcısı Hasan Musa, güneşli günlerin ardından gelen yağmurlu havalara yurttaşları hazırlıksız yakalandığını söyledi.

Yurttaşlar kadar şemsiye satıcılarının da bu duruma hazırlıksız olduğunu belirten Musa, deposunda yeterli miktarda stoku olmayanların yağmurlu havalardan yararlanamadıklarını dile getirdi.

Musa, şemsiye satışlarının mevsim geneline göre yüzde 50 oranında artığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bu mevsimde genellikle veliler okullara hazırladıkları çocuklarına şemsiye alırdı. Bunun dışında eylül ayında büyüklere bir tek şemsiye dahi satamazdık. Bu yıl erken gelen yağış, herkesi şaşırttı. Yağışların hafta başında başlamasıyla birlikte satışlarımız giderek arttı. Esnaf talebi karşılamakta güçlük çekiyor desem yalan olmaz. Çünkü geçen seneden kalan stoklardaki şemsiyeler dört gün içinde eridi. Şemsiye almadan çarşıya, pazara çıkan vatandaşlar ya da yağmura dışarda yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için ilk gözüne çarpan yerden şemsiye alıyor. Tabii bu da şemsiye satıcılarının yüzünü güldürüyor.''

Şemsiyeye talep artınca, şehirlerin büyük bulvar, meydan ve caddelerindeki işlek yerlerde, her 100 metrede bir şemsiye satıcısına rastlandığını dile getiren Musa, seyyar tezgahlarda genelde Çin'den gelen ucuz şemsiyelerin satıldığını, bunların kalitesinin de ''kullan-at'' şeklinde olduğunu söyledi.

Musa, şemsiye fiyatlarının kalitesine göre 2 TL'den başlayıp 25 TL'ye kadar çıktığını belirterek, çocukların kullanımı için satılan küçük şemsiyelerin fiyatlarının ise 2-10 TL arasında değiştiğini bildirdi.

Alınan kaliteli bir şemsiyenin uzun ömürlü olması için mutlaka kurutularak kaldırılması gerektiğini anlatan Musa, ıslak şekilde kaldırılan şemsiyenin daha çabuk yıprandığını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler