Yahoo’nun hükümet birimleriyle mücadelesi sürüyor

Kullanıcı bilgilerinin korunması nedeniyle hükümetle karşı karşıya gelen Yahoo’nun yayınladığı yeni belgeler, firmalara uygulanan baskıyı gözler önüne serdi

Yayınlanma: 15.09.2014 - 09:27
Abone Ol google-news



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başta ABD’nin istihbarat birimleri ve güvenlik teşkilatları olmak üzere birçok hükümet tarafından internet firmalarına uygulanan baskı, son dönemde sıkça gündeme gelmeye başladı. Facebook, Google ve Yahoo gibi önemli internet devleri kullanıcılarının kişisel bilgilerini koruyabilmek adına devlet birimleriyle sıkı bir mücadele içine girerken, bu mücadelenin firmalar üzerinde oluşturduğu baskıların boyutu da ortaya çıkmaya başladı.

Kullanıcılarının kişisel bilgilerini koruyabilmek adına yıllardır devlet birimleriyle mücadele halinde olan Amerikalı internet devi Yahoo, 2007 yılında devlet tarafından kendilerine uygulanan baskıları gözler önüne seren belgeleri kamuoyuyla paylaştı. 2007 yılında yaşanan bu olayları gösteren belgeleri yayınlayabilmek için geçtiğimiz yıl açtığı davayı nihayet kazanan Yahoo, bundan sonra da mücadelesini sürdürecek gibi görünüyor.

İnternet devi tarafından yayınlanan bu belgeler, Amerikan hükümetinin Yahoo’yu kullanıcı bilgilerini kendileriyle paylaşmadığı taktirde hergün 250.000 dolar ceza kesmekle tehdit ettiğini ortaya çıkardı.

Microsoft 2015'te Nokia markasını kullanmayacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler