'Yapılan Kuranı Kerim'e hakarettir!'

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Kocaeli'nin Başiskele İlçesi Müftülüğü'nce dağıtılan Kuranı Kerim'in içerisinden Belediye Başkanı'na ait fotoğraf ve tebrik mesajının çıkması ilçede tartışma konusu oldu.

Yayınlanma: 24.04.2012 - 08:29
Abone Ol google-news

İlçedeki siyasiler dinin istismar edildiğini öne sürerken, suçlanan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kuranı Kerim’in müftülük tarafından dağıtıldığını, kendilerinin destek verdiğini söyledi. Ayaz, “Ben bunları Kuran-ı Kerim içerisinde dağıtmadım. Müftülük bize resmi yazı yazdı. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kuran dağıtılacağını belirterek destek istedi. Ben de iyi niyetle destek verdim. Tebrik kartı bastırdım ve Kuran-ı Kerim’in bulunduğu çantanın içine koydum. Kuran’ın içine resmimi iliştirmedim.

Etiket de yapıştırmadım. Sadece vatandaşımızın Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ettim. Dağıtan da biz değiliz, müftülük personeli dağıtmıştır. Resmi yazıyla talep gelince ben de iyi niyetle böyle bir davranışta bulundum
” diye kendini savundu.

Habertürk'ün haberine göre, olaya tepki gösteren MHP Başiskele İlçe Başkanı Halit Bayhan ise, “Yapılan Kuran-ı Kerim’e hakarettir. Din üzerinden siyaset yapılması doğru değildir. İlçe teşkilatımız etkinliğe katıldı. Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz, Kuran-ı Kerim dağıttırdı. Fakat şoke olduk. Kuran-ı Kerim’in önsözüne etiket yapıştırılmış ve aynı zamanda da Kuran-ı Kerim’in içerisine resim konulmuş. İnanamadık. Kutsal kitabımızın siyasete alet edilmesi şık değil” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler