'Yarın beyinlerden bilgileri silmeye kalkacaklar'

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, gazeteci Ahmet Şık'ın kitap taslağının toplatılmasıyla ilgili, ''Bugün hard disklerden kitap silenler yarın beyinlerden bilgileri silmeye kalkabilir'' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 26.03.2011 - 12:45
Abone Ol google-news

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, yazılı açıklamasında, Ergenekon soruşturmasında geçen iddiaların doğru olup olmadığının mahkemelerin vereceği kararlarla anlaşılacağını vurguladı.

''Defalarca değişik biçimlerde askeri darbelerin yaşandığı bu ülkede bugün de siyasete müdahale etmek isteyenlerin bulunduğunu biliyoruz'' diyen Bekaroğlu, ''O nedenle Ergenekon soruşturmasını baştan beri destekledik. Bu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılmasının ülkede demokrasinin tesisi için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz'' açıklamasında bulundu.
Bekaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu soruşturmada değişik meslek gruplarından çok sayıda insan gözaltına alınıp tutuklanmıştır. Elbette gazeteciler de bu soruşturma kapsamında tutuklanabilir. Nedim Şener ve Ahmet Şık da bu çerçeveden tutuklanmıştır. Diğer sanıklar gibi Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da suçlu olup olmadıklarını mahkeme kararları ile öğreneceğiz. Şık'ın yazdığı iddia edilen kitapla ilgili soruşturma savcısının verdiği kararlar ve polisin yaptığı uygulamaların kamuoyunda infial uyandıracak bir boyuta ulaştığını görüyoruz. Her ne kadar mahkeme kararları ile olsa da polis devleti çağrıştırması yapan bu uygulamalar kabul edilemez. Yapılanlar basın özgürlüğünü ciddi bir şekilde zedelemiştir. Bu uygulamayı yapan zihniyetin nerede duracağı belli değildir; bugün hard disklerden kitap silenler yarın beyinlerden bilgileri silmeye kalkabilir. Bu uygulama Türkiye'nin baskı dönemlerini hatırlatmaktadır. Savcılar ve mahkemeler işaret edilecektir ama baskı dönemlerinde büyük bedeller ödemiş bir siyasi kadronun iktidarında bunların yapılıyor olması anlaşılır bir şey değil.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler