Yasa değil kararname oldu!

Daha önce iptal edilen "Tam gün" uygulaması Adalet Bakanlığı'na ilişkin bir kararnameye konularak yeniden başladı. Artık, muayenehanesi bulunan öğretim üyeleri, kendi üniversitelerinde hasta bakamayacak.

Yayınlanma: 26.08.2011 - 18:31
Abone Ol google-news

Yüzlerce doktoru ilgilendiren tam gün uygulaması Resmi Gazete'de kararname olarak yayımlandı.

Uygulamaya ilişkin düzenlemeler Adalet Bakanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun hükmündeki kararnamenin içine gizlendi. Dernekler bile bu düzenlemeyi akşam saatlerinde farkedebildi.

Kararnameye göre, üniversite öğretim üyesi, muayenehane açması durumunda kendi üniversitesinde sadece eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunabilecek, hasta bakamayacak ve ameliyat yapamayacak.

Kendi üniversitesi dışında özel bir hastane ya da kendi muayenehanesinde çalışan öğretim üyesine döner sermaye payı verilmeyecek.

Buna göre başhekimin yanında, rektör, dekan, enstitü, bölüm, anabilim ve bilim dalı başkanları da muayenehane açamayacak.

 

TTB: Hukuki dayanağı olmadan KHK ile getirilmiştir

Türk Tabipler Birliği düzenlemeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "KHK çıkarılmasına ilişkin yetki yasasında getirilen çalışma sınırlamalarının dayanağı yoktur" ifadelerine yer verdi.

Türk Tabipler Birliği'nden yapılan açıklama şöyle:
"Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve İdare Mahkemeleri tarafından Anayasaya evrensel hukuk ilkelerine aykırı bulunan yasaklar hukuki dayanağı olmadan KHK ile getirilmiştir. Halen muayenehanesi olan hekimlerle ilgili bir geçiş dönemi hükmü getirilmemiş, yasakların derhal yürürlüğe gireceği belirtilmiştir.

Konuyla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında TTB’nin değerlendirmesi devam etmektedir. Açıklamalar TTB web sayfası üzerinden paylaşılmaya devam edilecektir. Üyelerimizin bulundukları kurumlara göre karşılaşabilecekleri sorunlar ve yürütülecek çalışmalar kısa sürede ayrıntılı olarak bildirilecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler