Yasaya başkan ayarı

RTÜK Başkanı Davut Dursun'un üniversitedeki görevini sürdürmesine olanak sağlamak amacıyla RTÜK yasasında değişiklik yapılıyor.

Yayınlanma: 16.06.2010 - 05:44
Abone Ol google-news

Mevcut yasaya göre RTÜK üyeleri hiçbir ek iş yapamazken yeni tasarıda “asli görevlerini aksatmadan üniversitede ders verebilmeleri” öngörülüyor.

Prof. Dursun’un RTÜK Yasası’na aykırı olarak kurumdaki görevinin yanı sıra Sakarya Üniversitesi’nde derslere girdiği, üniversiteye gidiş gelişlerinde makam aracını “resmi” görevli olarak kullandığı ortaya çıkmıştı.

Söz konusu haberin tartışma yaratmasının ardından Dursun, “Üst kuruldaki görevim süresince ek iş yaparak ikinci bir gelir temin etmem söz konusu olmamıştır” demişti.

Tartışmalar sürerken RTÜK’ün yeni yasa tasarısında gözlerden kaçan bir değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Mevcut yasanın 9. maddesinde “Yasaklar ve denetim” başlığı altında düzenlenen ve üyelerin başkaca hiçbir ek görev üstlenemeyeceklerini öngören hüküm yeni tasarıda yumuşatıldı. Tasarıya “Üst kurul üyeleri, asli görevlerini aksatmayan bilimsel amaçlı eser hazırlama, ders ve konferans verme, jüri ve komisyon üyeliği yapma hariç, resmi veya özel nitelikte hiçbir görev alamaz... ” hükmü eklendi. Böylece Davut Dursun, üniversitede dilediği gibi ders verebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler