Yatırımcılara özel İslami bono

ABD'li GE Capital 500 milyon dolarlık ilk Sukuk (İslami Bono) arzını tamamladığını açıkladı.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 12:22
Abone Ol google-news

General Electric'in finans iş birimi GE Capital, Orta Doğu, Asya ve Avrupa'daki yatırımcılar için özel olarak hazırlanan ilk "Sukuk" (İslami Bono) ihracını gerçekleştirdiğini açıkladı. Oldukça yüksek talep gördüğü belirtilen 500 milyon dolar değerindeki beş yıllık Sukuk sayesinde GE Capital'in, İslami bono ihraç eden ilk ABD kurumu konumuna geldiği bildirildi. Sukuk'dan elde edilecek satış gelirlerinin ise genel kurumsal amaçlar için kullanılacağı belirtildi.

İslami bona ihracıyla ilgili bir açıklama yapan GE Capital, GE Stratejik Gelişim Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Aris Kekedjian, GE Capital'in Sukuk piyasasına girişinin GE'nin Orta Doğu ve Asya bölgelerindeki hızla büyüyen varlığını desteklemek ve sağlamlaştırmak amacını taşıdığını söyledi. Kekedjian, "Bu ihraç, yeni ve önemli bir yatırımcı tabanına açılmamızı sağlamakta ve bu bölgelerle iş yapma kararlılığımızı göstermektedir" dedi.

GE Başkan Yardımcısı ve Hazine Müdürü Kathy Cassidy ise bu işlemin GE için stratejik açıdan önemli olmasının nedeninin, GE'nin önemli bir yatırımcı tabanından fon elde etmenin farklı bir yolunu bulmuş olması olduğunu söyledi. Cassidy, şunları söyledi:
"Küresel mevduatları ve bonoları kapsayacak alternatif fon kaynaklarını çeşitlendirmeye odaklanmış bulunuyoruz ve sukuk gibi işlemler de hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oluyor. Sukuk piyasasında düzenli olarak bono ihraç etmeyi planlıyoruz ve ilk işlemde gördüğümüz destekten dolayı çok memnunuz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler