Yazarlar Silivri'de

‘Umut Nöbeti’ne dün gazetemiz yazarı Ataol Behramoğlu, PEN Türkiye’den Başkan Zeynep Oral ve şair Haydar Ergülen’in yanı sıra Zeynep Aliye, Halil İbrahim Özcan, Tevfik Taş, Nurdan Arca, A. Ünal Türkmen, Tülin Dursun ve Bilal Kayabay katıldı.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 22:59
Abone Ol google-news

Sanatçılar Girişimi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye Üyeleri, dün sabah yeni yılın da eşiğine gelen Umut Nöbeti için Silivri’de bir araya geldi. İtalyan TV 2000 kanalının da ilgi gösterdiği nöbete Sanatçılar Girişimi adına gazetemiz yazarı Ataol Behramoğlu, PEN Türkiye’den Başkan Zeynep Oral ve şair Haydar Ergülen’in yanı sıra, Zeynep Aliye, Halil İbrahim Özcan, Tevfik Taş, Nurdan Arca, A. Ünal Türkmen, Tülin Dursun ve Bilal Kayabay gibi imzalar katıldı. Nöbetin geleneksel dayanışma çadırında Fransız Devrimi’ne asılı “Bastille 1789 / Silivri 2015” ibaresi gözden kaçmazken, Zeynep Oral etkinlikte Uluslar arası PEN Başkanı Jennifer Clement’in aşağıda geçen şu mesajını okudu: “Gerçeği arayan, sorgulayan, araştıran insanları hapse tıkmak, Türkiye’nin zengin kültür mirasına hakarettir, Türkiye’nin tüm düşünürlerine ve yazarlarına hakarettir.”

PEN’in Başkan Yardımcısı Norveçli Yazar Eugene Schoulgin ise Türkiye’ye şu mesajı yolladı: “2016’da demokrasinin olmazsa olmaz koşulu , düşünce ve ifade özgürlüğü için lütfen ciddi bir çaba harcayın!."

“Dünya Şiir Hareketi” Koordinasyon Komitesi ise, yolladığı mesajda tüm tutuklu gazetecilere atfen, “Bir kez daha Türkiye’deki yönetime ifade özgürlüğünün yaşamsal önemini hatırlatıyor ve yetkilileri İnsan haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi. Mesajı Kolombiya’dan ABD’ye, Lübnan’dan Güney Afrika’ya bir çok ismin imzaladı.

Nöbete katılan aydınlar, kendi el yazılarıyla Erdem Gül ve Can Dündar’ın şahsında bütün tutuklularla dayanışma adına, üzeri kar tanesi figürlü kartlara anlamlı mesajlar kaydetti. Bazı mesajlar şöyle:

- Ataol Behramoğlu: İnsana yaraşan özgürlüktür diyenler bizleriz. Dışarda hapiste olmaktansa, içerde özgür olmayı yeğleriz.

- Haydar Ergülen: Faşizmin erdemi yok diye / biz ona can veremeyiz

- Tülin Dursun: Can Kardeş, güneş doğudan değil Ege’den doğacak artık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler