Yazgıyı özgürleştirmek

En iyi erkek oyuncu ve yapım tasarımı Oscar'larının kazanan tarihi epik dram, iç savaş ve kölelik gibi iki büyük yıkıma karşı çıkan Amerikan başkanı Abraham Lincoln'un son günlerini anlatıyor.

Yayınlanma: 27.06.2013 - 14:08
Abone Ol google-news

Tarihçi Doris Kearns Goodwin'in Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln adlı kitabından uyarlanan film, ikiye parçalanmış bir ülkede barış ve uzlaşma çağrısı yapıyor. Amerikan tarihinin dünya tarihini de belirleyecek en önemli zamanında Kuzeylilerle Güneyliler birbirlerini katlederken Lincoln köleliği kaldıracak ünlü 13. yasa değişikliği için Ocak 1865'te cepheye gider.

İç savaş dördüncü yılındadır, 600 bin insan yaşamını yitirmiştir. Bu yasa değişikliğini bir iyileştirme, uzlaşma olarak gören Lincoln “İnsanlığın geleceği bizim ellerimizde. Anayasa ile köleliği kaldırmak yazgıyı da özgür kılmaktır” der.

Ayrımcılık, ırkçılık, kölelik, önyargı, adalet, politik pazarlıklar temalarını tartışan filmin Özel Bölümler'inde Lincoln'e Yolculuk, Geçmişi Yaratmak bölümleri yer alıyor.

Lincoln Yönetmen: Steven Spielberg Oyuncular: Daniel Day Lewis, Sally Field, Tommy Lee Jones, David Strathain, Joseph Gordon-Levitt, James Spader, Hal Holbrook/ 2012, 144 dakika, Tiglon.

Format:
Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler