Yemen'de güvenlik güçleri göstericilere ateş açtı

Yemen'in dünkü çatışmalarda 15 kişinin öldüğü Taiz kentinde güvenlik güçleri ve sivil kıyafetli silahlı kişilerin göstericilerin üzerine ateş açtığı bildirildi.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 09:54
Abone Ol google-news

Reuters'a açıklama yapan görgü tanıkları, yüzlerce güvenlik gücünün Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifasını isteyen on binlerce göstericiye saldırdığını, sivil kıyafetli polisler olduklarını düşündükleri kişilerin de göstericilere karşı sopa ve hançer kullandığını söyledi.

Göstericilerin de güvenlik güçlerine taş atarak karşılık verdiğini belirten görgü tanıkları, yaralananlar olduğunu kaydetti, ancak sağlık yetkilileri henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

 

El Cezire: Yüzlerce yaralı var

El Cezire televizyonu, Yemen'in Taiz kentinde çıkan çatışmalarda yüzlerce yaralı olduğunu duyurdu. Televizyonun haberinde, başkent Sana'da da yaralıların hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.
Bölgeden bildiren bir Reuters muhabiri de başkentteki çatışmalarda en az bir kişinin öldüğünü, 8'inin yaralandığını aktardı. Taiz'de, 17 kişinin ölümünü protesto etmek için düzenlenen gösteriyi dağıtmaya çalışan güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 2 kişinin öldüğü belirtilmişti.
 

 

Sana'daki çatışmalarda ölü sayısı 3'e yükseldi

Yemen'in başkenti Sana'daki çatışmalarda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.
Yemen Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih taraftarlarıyla, istifasını isteyen göstericiler ve onları destekleyen bir askeri birlik arasında çıkan çatışmada 15 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, çatışmanın Salih'i destekleyen bir grup aşiret üyesinin, bir arabuluculuk girişimiyle yönetim karşıtı protestoları destekleyen General Ali Muhsin'in karargahına gitmesi üzerine çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, göstericilerin ve Muhsin'e bağlı birliklerin aşiret üyelerine saldırdığı ve silahlı çatışma çıktığı kaydedildi. Bölgede görev yapan bir Reuters muhabiri ise göstericilerin kendilerine silahla ateş eden Salih yandaşları ile silahlı kişilere taşla karşılık verdiğini ve çatışmayı kimin başlattığının bilinmediğini belirtti.

Göstericilerin kamp alanı içindeki bir kliniğe, başından vurulan bir kişinin cesedi ile 8 yaralının getirildiği açıklanmıştı. Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan ölü ve yaralı sayısının, bu kişileri kapsayıp kapsamadığı ise henüz bilinmiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler