Yemen'deki olaylar petrol fiyatlarını artırdı

Yemen'de meydana gelen olaylar ve ABD dolarının değer kaybetmesi üzerine uluslararası piyasalarda petrol fiyatları arttı.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 16:21
Abone Ol google-news

ABD ham petrolünün varil fiyatı nisan ayı teslimi 94 sent artışla 103,27 dolara, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı mayıs ayı teslimi de 30 sent yükselişle 115,26 dolara çıktı. ABD ham petrolünün varil fiyatı, Japonya'nın stratejik ham petrol stoklarından piyasaya petrol vereceği açıklamasından sonra gün içindeki işlemlerde 101,43 dolara kadar gerilemişti.

Yemen'de binlerce göstericinin Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifası için sokaklara dökülmesinin Körfez bölgesinden enerji ihracatını daha fazla engelleyeceği endişeleri ve ABD dolarının önemli para birimleri karşısında 15 yılın en düşük seviyesine gerilemesi petrol fiyatlarının artmasında etkili oldu.

Fransız petrol şirketi Total, müşterilerini, Yemen'den likit doğalgaz ihracatının kesintiye uğrayabileceği konusunda uyardı.

Yemen günde 290 bin varil petrol üretiyor ve likit doğalgaz ihracatı yapıyor.

Irak Petrol Bakanı Abdülkerim Luaibi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) petrol fiyatının 120 dolara yaklaşacağını ve küresel ekonomik büyümeye engel teşkil etmeyecek bu ''kabul edilebilir'' seviyede kalmaya devam edeceğine inandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler