Yeni Şafak yazarı din sosyologu Marmara İletişim'in başına getirildi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına Yusuf Devran’ın görevden ayrılmasından yaklaşık bir yıl sonra Yeni Şafak yazarı, din sosyologu Prof. Dr. Ergün Yıldırım atandı.

Yayınlanma: 28.08.2015 - 17:43
Abone Ol google-news

Daha önce Ülke TV ve TVnet gibi hükümete yakın televizyon kanallarında program da yapmış Prof. Dr. Ergün Yıldırım’la ilgili karar, dün yapılan Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) genel kurul toplantısında alındı.

Yıldırım, 7 Haziran’daki genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olan Yusuf Devran‘ın yerine atandı. Devran, dekanlığı boyunca öğrencilere ve akademisyenlere açtığı soruşturmalar ve aldığı bazı kararlara karşı çıkan bir öğretim üyesini tehdit edip, fiziksel şiddet uygulamasıyla gündeme gelmişti.

Prof. Dr. Ergün Yıldırım, İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde Yüksek Lisans ve doktora yaptı. Bilgi Hikmet, Yeni Zemin, Kitap dergisi gibi çeşitli dergilerin yayınlanmasında katkılarda bulundu. Hayali Modernlik, Değişen Din Anlayışının Sosyolojisi, Ak Parti ve Cemaat, Akif'in Leylası isimli kitapları yayınlandı. ÜLKE TV ve TVNET televizyonlarında program yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyoloji bölümünde profesör olarak görev yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler