Yılbaşında hindinin alternatifi tavuk

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan hindi etini, fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çok fazla tercih etmeyen dar gelirli yurttaşların, alternatif ürün olarak görülen tavuk etine yöneldiği belirtildi.

Yılbaşında hindinin alternatifi tavuk
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.12.2009 - 09:06

Beyza Piliç Genel Müdürü Recep Çalışkan, yılbaşı geceleri sofraları süsleyen hindinin ucuz alternatifi olan tavukta satışların arttığını ve üreticilerin yüzünün güldüğünü söyledi.

Kurban Bayramı'nın ardından satışları yüzde 20 ile 40 arasında azalan tavuk etinin fiyatlarında kısa süre önce 25 kuruş ile 1 TL arasında indirime gittiklerini hatırlatan Çalışkan, bunun yılbaşında piyasaya büyük canlılık getirdiğini kaydetti. Tavuk etinin perakende fiyatının 4,50 TL den raflarda yerini aldığını ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

''Kurban Bayramı'nın ardından sıkıntılı bir süreç geçiren üreticilerimizin yılbaşı ile yüzü güldü. Hindi etinin 6,75 TL'den satışa sunulması, dar gelirli vatandaşlarımızı fiyatı daha uygun olan tavuk etine yöneltti. Tavuk eti fiyatlarının hindiye göre daha cazip olması nedeniyle bayramdan sonra görülen sektördeki durgunluk bitti, kayıp dönem bir anlamda kapatıldı. Üreticilerimizin yılbaşında umutları yeniden yeşerdi.''
 

Sofraların tercihi tavuk

Sağlıklı ve hafif olması nedeniyle yaz kış her mevsim tercih edilen tavuk etinin yurttaşların vazgeçilmez damak tatları arasında yer aldığını belirten Çalışkan, bunun, yılbaşı sofrasında da tercih sebebi olmasını etkilediğini kaydetti.

Vatandaşların alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemediğini vurgulayan Çalışkan, ''Yılbaşı gibi özel bir günde hindi eti bir gelenek gibi görülmesine rağmen vatandaşlarımız o gün sofrasında alışık olduğu lezzetleri görmek istiyor. Bu nedenle damak tadı da çoğu kişi için yılbaşı gecesinde tavuk eti diyor'' diye konuştu.

Garip Tavukçuluk Genel Müdürü Bayram Ali Barbaros da, sektörde Kurban Bayramı sonrasında yaşanan durgunluğun 3-4 gün öncesine kadar devam ettiğini ifade etti.
Yılbaşı nedeniyle satışlarda yükselme olmaya başladığını belirten Barbaros, ''Ancak bu, sektör için kalıcı değil geçici bir artış olacak. Bu haftaki satışlarımız çok iyi. Toplam satışlarımızda yüzde 60 oranında artış oldu'' dedi.

Şahin Tavukçuluk Genel Müdür Yardımcısı Rüstem Çetin ise son bir haftadır kasap ve alışveriş merkezlerinin et reyonlarında en çok tavuk satışının yapıldığını ifade etti. Çetin, şöyle konuştu:

''Kurban Bayramı nedeniyle durgun giden satışlarımız yılbaşı öncesi canlandı. Tavuk firmalarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Artan talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Geçen yıla göre satışlarımızda yüzde 10 artış oldu.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler